Η Škoda ετοιμάζει νέο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο

Η Škoda ετοιμάζει νέο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο

Έρχεται νέο μικρό ηλεκτρικό πόλης από τη Škoda έντονα διαφοροποιημένο από τα CUPRA Urban Rebel και VW ID.2.

Škoda

Ο Τσέχος κατασκευαστής θα ακολουθήσει τον δρόμο των VW και CUPRA λανσάροντας ένα νέο ηλεκτρικό πόλης που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του γκρουπ. Το νέο μοντέλο, θα αντικαταστήσει ουσιαστικά το Škoda Citigo-e iV.

Μιλώντας για το νέο μοντέλο, ο CEO της Škoda, υποσχέθηκε ότι το προϊόν τους θα διαφέρει σημαντικά από τα συγγενικά CUPRA Urban Rebel και VW ID.2 και θα ακολουθεί τη σχεδιαστική λογική της μάρκας. Τα μικρά ηλεκτρικά της CUPRA και της VW αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2025, όμως, δεδομένου ότι η Škoda δεν έχει αποκαλύψει τα σχέδια τους δικού της μοντέλου, το τελευταίο αναμένεται να διατεθεί στις αγορές μετά το 2025.

Škoda

Οι διαστάσεις του, πιθανότατα θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με εκείνες του VW ID.LIFE, του προάγγελου του ID.2. Θυμίζουμε ότι το ID.LIFE έχει μήκος 4.091 mm και πλάτος 1.845 mm. 

Τέλος, άγνωστο είναι μέχρι στιγμής εάν το νέο Škoda θα είναι ένα απλό χάτσμπακ μοντέλο ή θα ακολουθήσει σχεδιαστικά πιο SUV μονοπάτια. Όπως και να έχει, εάν συνεχιστεί η παράδοση που θέλει τα μοντέλα της τσεχικής μάρκας να είναι τα πιο φτηνά του ομίλου, τότε θα έχουμε να κάνουμε με το φθηνότερο εισιτήριο του VW γκρουπ στην ηλεκτροκίνηση.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube