Η Shelby GT350R του Ken Miles είναι η ακριβότερη Mustang

Η Shelby GT350R του Ken Miles είναι η ακριβότερη Mustang

Η πρώτη αγωνιστική GT350R του 1965 έσπασε όλα τα ρεκόρ με τιμή $3,85 εκατομμύρια!

Η εικονιζόμενη Shelby Mustang GT350R του 1965 έσπασε το ρεκόρ της ακριβότερης Mustang όλων των εποχών αφού δημοπρατήθηκε από την Mecum Auctions έναντι $3,85 εκατομμυρίων (€3,36 εκατομμύρια). Να θυμίσουμε πως το προηγούμενο ρεκόρ είχε το γνήσιο Mustang Bullitt του 1968 που άλλαξε χέρια έναντι $3,4 εκατομμυρίων τον περασμένο Ιανουάριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mustang Bullitt: Έσπασε το ρεκόρ της ακριβότερης Mustang [video]

Η νέα ακριβότερη Mustang έχει πλούσια ιστορία καθώς πίσω από το τιμόνι της κάθισε μεταξύ άλλων και ο οδηγός αγώνων και μηχανικός Ken Miles που έγινε ευρέως γνωστός από την ταινία "Ford v Ferrari" του 2019. Εκτός από αυτόν, τη συγκεκριμένη GT350R οδήγησαν οι Bob Bondurant, Chuck Cantwell, Peter Brock και Jerry Titus. Το αυτοκίνητο με κωδική ονομασία 5R002 και ψευδώνυμο "Flying Mustang", ήταν το πρωτότυπο δοκιμών εξέλιξης της εργοστασιακής ομάδας Shelby American, και η πρώτη Shelby Mustang που κέρδισε αγώνα. Με βάση αυτήν κατασκευάστηκαν 34 μονάδες αγωνιστικών GT350R για ιδιώτες.

Shelby GT350R

Η σημαντικότερη Shelby GT350R είχε μια άκρως επιτυχημένη αγωνιστική πορεία, και εμφανίστηκε στα εξώφυλλα των περιοδικών Sports Car Graphic (Μάρτιος 1965) και Road & Track (Μάιος 1965) αλλά και σε πολλά ακόμη έντυπα. Μετά το τέλος της εργοστασιακής αγωνιστικής της καριέρας, η Shelby American πούλησε το μοντέλο σε ένα μηχανικό που συνέχισε να τρέχει στους αγώνες. Στα χρόνια που ακολούθησαν η GT350R άλλαξε αρκετούς ιδιοκτήτες και έγραψε πολλά ακόμα χιλιόμετρα σε πίστες. Μόλις "συνταξιοδοτήθηκε", κατέληξε ως έκθεμα στο Shelby American Museum στο Colorado όπου παρέμεινε για 14 ολόκληρα χρόνια.

Το 2010, η GT350R πουλήθηκε στο συλλέκτη John Atzbach ο οποίος ζήτησε από την εταιρεία John Brown of Thoroughbred Restorations να το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση. Η διαδικασία κράτησε 4 χρόνια και περιλάμβανε ενδελεχή έρευνα για κάθε εξάρτημα του μοντέλου. Το τελικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε στις εκδηλώσεις Amelia Island Concours 2014 και Pebble Beach Concours d'Elegance 2015 κερδίζοντας βραβεία Best in Class.

Δεν ξέρουμε αν ο νέος ιδιοκτήτης θα οδηγήσει το μοντέλο στην πίστα ή αν θα το αντιμετωπίσει ως επένδυση, όμως τα $3,85 εκατομμύρια που κατέβαλε είναι σίγουρα ένα αξιοσέβαστο ποσό - ειδικά αν το συγκρίνουμε με τα $3.500 που ήταν η τιμή του συγκεκριμένου οχήματος το 1970.

[Πηγή: Mecum Auctions]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube