Mustang Bullitt: Έσπασε το ρεκόρ της ακριβότερης Mustang [video]

Mustang Bullitt: Έσπασε το ρεκόρ της ακριβότερης Mustang [video]

Το αυτοκίνητο που πρωταγωνίστησε στην ταινία του Steve McQeen δημοπρατήθηκε έναντι $3,74 εκατ.

Η Mustang GT 390 Fastback που το 1968 πρωταγωνίστηκε στην ταινία Bullitt με τον Steve McQueen, δημοπρατήθηκε από τον οίκο Mecum έναντι $3,74 εκατομμύρια δολάρια, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο της ακριβότερης Mustang όλων των εποχών.

Η σκηνή διάρκειας 10 λεπτών με τον McQueen στο ρόλο του αστυνομικού Frank Bullitt να κυνηγά με την Ford Mustang του ένα μαύρο Dodge Charger, έχει μείνει στην ιστορία ως μια από τις καλύτερες σκηνές καταδίωξης στον κινηματογράφο.

Κάτω από το καπό της Mustang βρίσκεται ο big-block V8 κινητήρας της Ford που συνεργάζεται με ένα κιβώτιο 4 σχέσεων. Για να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες της ταινίας, ο οδηγός αγώνων και μηχανικός Max Balchowsky που ήταν φίλος και κουμπάρος του Steeve McQueen, ανέλαβε να βελτιώσει το μοντέλο με επεμβάσεις στα αμορτισέρ και τον κινητήρα. Όλα τα εμβλήματα είχαν αφαιρεθεί, τα χρωμιωμένα μέρη βάφτηκαν στην απόχρωση του αμαξώματος, προστέθηκαν ειδικές βάσεις για τις κάμερες, η γρίλια βάφτηκε μαύρη και οι εργοστασιακές ζάντες έδωσαν στη θέση τους στις πεντάκτινες American Racing Torq Thrus.

Ford Mustang Bullitt

Αρχικά η Warner Bros είχε αγοράσει δύο αυτοκίνητα για την ταινία, το ένα εκ των οποίων κατέληξε στην πρέσα καθώς οι ζημιές που είχε υποστεί ήταν πολύ μεγάλες. Μετά από την θητεία της ως movie car, η μοναδική Mustang Bullitt που απέμεινε κατέληξε στα χέρια του Robert Ross, ενός υπαλλήλου της Warner Bros. Το 1970, το αυτοκίνητο αγόρασε απευθείας από το studio ο Detective Frank Marranca στο New Jersey, ο οποίος το 1974 έβαλε αγγελία πώλησης στο περιοδικό Road & Track. Την καλύτερη προσφορά έκανε ο Kierman που την απέκτησε έναντι $3.500 δολαρίων. Φήμες θέλουν τον McQueen να προσπαθεί να αγοράσει την Mustang αλλά οι προσφορές του απερρίφθησαν. Το 1981 και αφού είχε καλύψει 74.000 km ως καθημερινό αυτοκίνητο, η Mustang Bullitt πάρκαρε για τελευταία φορά. Έκτοτε θεωρήθηκε εξαφανισμένη, μέχρι που ο γιος της οικογένειας, Sean Kiernan, την έφερε και πάλι στη δημοσιότητα το 2018 παράλληλα με την κυκλοφορία της σύγχρονης επετειακής έκδοσης Mustang Bullitt

Σήμερα, η γνήσια απόχρωση Highland Green του μοντέλου έχει ορατά τα σημάδια της ηλικίας του, κάτι που μάλλον προσθέτει στη γοητεία ενός ιστορικού αυτοκινήτου σαν και αυτό. Όπως αναφέρει η περιγραφή του μοντέλου, τα περισσότερα μέρη του έχουν παραμείνει ανέγγιχτα από την εποχή της ταινίας, με ελάχιστες αναγκαίες μετατροπές όπως η αντικατάσταση του εμπρός προφυλακτήρα κτλ.

Μένει να δούμε τι σκοπεύει να κάνει με την ιστορική Mustang ο νέος της ιδιοκτήτης που πλήρωσε $3,74 εκατομμύρια δολάρια για να την κάνει δική του.

Πηγή: Mecum

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube