Η Saleen επιστρέφει με νέα και παλιά μοντέλα

Η Saleen επιστρέφει με νέα και παλιά μοντέλα

Αναγέννηση του S7 και παραγωγή του S1 μαζί με microcar και SUV στην Κίνα.

Η αμερικανική Saleen που βελτιώνει μοντέλα της Ford και έγινε ευρέως γνωστή με το υπεραυτοκίνητο Saleen S7, ανακοίνωσε τη δυναμική επιστροφή της με νέο στρατηγικό πλάνο και νέα μοντέλα, στα πλαίσια μιας φαντασμαγορικής εκδήλωσης που έλαβε χώρα στην Κίνα (αν και παρόμοιου τύπου προσπάθειες είχαν γίνει το 2008, το 2014 και το 2017).

Saleen S7

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο πλάνο, το πρώτο μοντέλο της εταιρείας θα είναι μια ανανεωμένη έκδοση του Saleen S7 σε περιορισμένη παραγωγή 7 μονάδων στην Καλιφόρνια.

Το αναγεννημένο υπεραυτοκίνητο δεν φέρει αισθητικές αλλαγές σε σύγκριση με αυτό που παρουσιάστηκε πριν από 19 χρόνια, όμως θα φορά ένα ισχυρότερο twin-turbo V8 κινητήρα 7,0 λίτρων με απόδοση 1.521 PS και θα έχει τελική ταχύτητα 480 km/h (τουλάχιστον σύμφωνα με την ανακοίνωση της Saleen).

Saleen S1

Το δεύτερο μοντέλο είναι το Saleen S1, ένα σπορτσκαρ που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017 και βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Artega GT (η Saleen είχε αγοράσει τα δικαιώματα και τα μέσα παραγωγής του από το 2015).

Παλαιότερα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για τετρακύλινδρο κινητήρα 2,3 λίτρων με απόδοση 450 PS και 577 Nm ροπής που του χαρίζει τελική ταχύτητα 290 km/h. Σήμερα πάντως η εταιρεία ανακοινώνει ενιαίο πρόγραμμα αγώνων με S1 τα οποία έντυσε και με αγωνιστικές φορεσιές για την εκδήλωση.

Saleen MAC

Επιπλέον, η Saleen παρουσίασε δύο εμπορικά μοντέλα - το MAC (SUV) και το Maimai (ηλεκτρικό microcar) - τα οποία θα παραχθούν στην Κίνα. Για το SUV το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως θα αποδίδει 405 PS και 450 Nm ροπής.

Όσο για το microcar, αυτό θα έχει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 109 PS και αυτονομία 305 km, ενώ παρουσιάστηκε σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις αμαξώματος.

Saleen Microcar

Το παρόν στην εκδήλωση δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας, Steve Saleen, ο Κινέζος επενδυτής εκ μέρους της Jiangsu Secco Automobile Technology Corporation, πληθώρα τραγουδιστών και χορευτών, ακόμα και ο σταρ του Hollywood Jason Statham!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube