LA Auto Show 2017: Νέο Saleen S1 με 450 άλογα από 4κύλινδρο 2,5 lt

LA Auto Show 2017: Νέο Saleen S1 με 450 άλογα από 4κύλινδρο 2,5 lt

Η Saleen παρουσίασε το μικρό της αυτοκίνητο, με αισθητική και τεχνολογία ευρωπαϊκού προσανατολισμού.

Η Saleen αποκάλυψε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Los Angeles το νέο της μικρότερο μοντέλο, το Saleen S1. Το οποίο είναι περισσότερο mainstream με στόχο να φέρει πωλήσεις και αναγνώριση.

Με αισθητική και προδιαγραφές στα ευρωπαϊκά μέτρα, το νέο Saleen S1 έχει ανθρακονημάτινο αμάξωμα, προτεταμένο ρύγχος με μεγάλες εισαγωγές αέρα και φώτα LED. Ο αεραγωγός του καπό, η καμπύλη του παρμπρίζ και η φουσκωμένη από μέσα οροφή υπογραμμίζουν την προσοχή που έχει δοθεί στην αεροδυναμική. Μια ενιαία γραμμή LED δίνει πλάτος στην ουρά που συνδυάζει κομψότητα και δυναμισμό , με το μεγάλο diffuser και μια διακριτική αεροτομή. Όμως το κυρίαρχο αισθητικό στοιχείο είναι οι εξατμίσεις και όλα μοιάζουν χτισμένα γύρω τους.



Η δύναμη έρχεται από έναν τούρμπο 4κύλινδρο 2,5 λίτρων, με απόδοση 450 ίππων και 48 kgm ροπή. Συνδυάζεται 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και δίνει στο βάρους 1.218 kg αμάξωμα επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,5” και τελική 290 km/h. Η τιμή ξεκινά από τα $100.000. Αν όλα αυτά σας θυμίζουν Porsche Cayman S, καλά κάνουν. Ίσως λίγο πιο extreme, λόγω και του ανθρακονημάτινου αμαξώματος, σε μια προσπάθεια να αντισταθμιστεί το έλλειμα σε παράδοση και ειδικό βάρος του ονόματος.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube