Η Renault θα φτιάχνει Polestar!

Η Renault θα φτιάχνει Polestar!

Η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Polestar 4 θα συναρμολογείται στη Νότιο Κορέα, σε εργοστάσιο της Renault. Τι κοινό έχουν οι δύο μάρκες; Την κινεζική Geely.

Polestar 4

Με αφορμή την «Polestar Day», η σουηδική φίρμα ανακοίνωσε «το επόμενο στάδιο της διαφοροποίησης του βιομηχανικού της αποτυπώματος».

Ύστερα από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Polestar θα κατασκευάζει στη Νότια Κορέα. Ή μάλλον θα το συναρμολογεί.

Το εργοστάσιο της RKM στο Busan θα συναρμολογεί Polestar 4  που θα προορίζονται για την τοπική αγορά, αλλά θα εξάγονται και στη Βόρεια Αμερική

Από το δεύτερο 6μηνο του 2025, μέρος της παραγωγής του Polestar 4 θα βγαίνει από τις γραμμές ενός εργοστασίου της Renault. Πιο συγκεκριμένα από τη «Renault Korea Motors», θυγατρική του Ρόμβου, που παλαιότερα ήταν η «Renault Samsung Motors». Αρχικά επρόκειτο για έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων που λανσάρισε η Samsung, την οποία εξαγόρασε η Renault το 2000. Το όνομα «Samsung» διαγράφηκε πρόσφατα, καθώς ο Γάλλος κατασκευαστής δεν ήθελε πλέον να πληρώνει δικαιώματα στον κορεατικό γίγαντα.

Polestar 4

Γιατί όμως η Polestar στράφηκε στη Renault; Ο σύνδεσμος μεταξύ των δύο μερών είναι η Geely. Το κινεζικό γκρουπ είναι η μητρική εταιρεία της Polestar και πλέον συνδέεται με τη Renault για την κορεατική θυγατρική της, παίρνοντας μέρος του μετοχικού κεφαλαίου. Ο Γάλλος κατασκευαστής (που παρέμεινε στην πλειοψηφία) θα λανσάρει επίσης δύο νέα SUV στην Κορέα με τεχνική βάση που θα παρέχεται από την Geely.

Το εργοστάσιο της RKM στο Busan θα συναρμολογεί λοιπόν τα Polestar 4 βάσει σύμβασης που θα προορίζονται για την τοπική αγορά, αλλά θα εξάγονται και στη Βόρεια Αμερική. Βλέπετε, το Busan επωφελείται από τη στρατηγική πρόσβαση σε εξαγωγικά λιμάνια. 

Για τη Renault, αυτή θα είναι μια ευκαιρία να βελτιώσει τη λειτουργία του εργοστασίου, τη στιγμή που οι πωλήσεις της RKM βρίσκονται στο ύφεση, με μόλις 12.208 αυτοκίνητα να έχουν πουληθεί κατά το πρώτο 6μηνο του 2023.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube