Η Porsche θα κατασκευάσει δικό της δίκτυο φόρτισης

Η Porsche θα κατασκευάσει δικό της δίκτυο φόρτισης

Μέχρι το 2030 το 80% των πωλήσεων της Porsche θα αποτελείται από ηλεκτρικά, με την μάρκα να σκοπεύει να κατασκευάσει δικό της δίκτυο σταθμών φόρτισης.

Porsche

Με την Taycan να έχει αποδείξει πως οι ηλεκτρικές Porsche μπορούν να σημειώσουν κάτι παραπάνω από αγοραστική επιτυχία, ο κατασκευαστής εστιάζει ολοένα και περισσότερο στον εξηλεκτρισμό του. Υπενθυμίζουμε ότι η ηλεκτρική Macan βρίσκεται ήδη στα σκαριά ενώ πρόσφατα η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η νέα γενιά της σειράς Porsche 718, Boxster και Cayman, θα πωλείται αποκλειστικά ως ηλεκτρική.

Ο CEO της μάρκας, Οliver Blume, δήλωσε ότι μέχρι το 2030 το 80% των πωλήσεων της Porsche θα αποτελείται από ηλεκτρικά μοντέλα. Και για να στηρίξει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, η μάρκα θα κατασκευάσει το δικό της δίκτυο φόρτισης.

Porsche

Κάτι που σημαίνει ότι η Porsche θα είναι ο δεύτερος κατασκευαστής μετά την Tesla που θα αποκτήσει δικό του δίκτυο φόρτισης. Ωστόσο, άγνωστες είναι μέχρι στιγμής οι λεπτομέρειες για την ταχύτητα των φορτιστών και το εύρος του δικτύου.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι η μάρκα από την Στουτγάρδη έχει ανακοινώσει την συμμετοχή της στην κοινοπραξία Cellforce Group (CFG), η οποία έχει ως σκοπό την κατασκευή μπαταριών ιόντων λιθίου υψηλών επιδόσεων για μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube