Η Porsche κατασκεύασε το 2.000.000ό αυτοκίνητο στη Λειψία

Η Porsche κατασκεύασε το 2.000.000ό αυτοκίνητο στη Λειψία

Μια πανέμορφη Panamera Turbo E-Hybrid, η οποία τώρα κατευθύνεται προς το Ντουμπάι.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά το ντεμπούτο της Porsche Panamera του 2024, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει έναν ακόμη λόγο να νιώθει περήφανη. Μια Panamera Turbo E-Hybrid, φινιρισμένη στο κομψό Madeira Gold Metallic χρώμα, σηματοδοτεί την παραγωγή δύο εκατομμυρίων Porsche από τη γραμμή συναρμολόγησης στη Λειψία.

To εκπληκτικό γερμανικό σεντάν βρίσκεται πλέον καθ' οδόν για τον νέο του ιδιοκτήτη στο Ντουμπάι.

2.000.000 Porsche βγήκαν ήδη από το εργοστάσιο στη Λειψία, το οποίο θωρακίζεται για το μέλλον

Από τότε που έκανε το ντεμπούτο της στη Λειψία το 2009, η γκάμα της Panamera έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της γραμμής παραγωγής της Porsche στη Σαξονία.

Porsche

Η κατασκευή της δεύτερης γενιάς ξεκίνησε το 2016, σηματοδοτώντας την αναβάθμιση του εργοστασίου, καθώς επεκτάθηκε κι απέκτησε τμήμα βαφής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα Porsche Panamera 2024, αισίως στην τρίτη γενιά

«Η επέκταση της γραμμής παραγωγής κι η αναβάθμισή της σε ένα πλήρες εργοστάσιο ήταν μια πρωτοποριακή απόφαση», σχολιάζει ο Gerd Rupp, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του εργοστασίου. «Ως πλήρες εργοστάσιο, φτιάχνουμε αυτοκίνητα στο σύνολό τους, από την κατασκευή του αμαξώματος έως την τελική συναρμολόγηση».

Porsche

Οι εγκαταστάσεις της Porsche στη Λειψία έχουν επίσης εξελιχθεί σε ζωτικό οικονομικό παράγοντα και εργοδότη στην περιοχή της κεντρικής Γερμανίας, με εργατικό δυναμικό άνω των 4.400 ατόμων. 

Περίπου 600 Macan και Panamera κατασκευάζονται εκεί κάθε ημέρα κι η γερμανική εταιρεία έχει εκπονήσει ένα 20ετές πλάνο. Σύμφωνα με αυτό, το εργοστάσιο θα ηλεκτροδοτείται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Porsche

Ταυτόχρονα, έχουν γίνει οι απαραίτητες προσθήκες ώστε να αγκαλιάσει την ηλεκτροκίνηση. Κοιτάζοντας το μέλλον, η Porsche θα μπορεί να κατασκευάζει στην ίδια γραμμή παραγωγής τρεις τύπους συστημάτων μετάδοσης κίνησης – αμιγώς θερμικούς, ηλεκτρικούς κι υβριδικούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Porsche 911 κάνει παγκόσμιο ρεκόρ καίγοντας συνθετικά καύσιμα

Η Panamera του 2024 είναι διαθέσιμη για παραγγελία στη χώρα μας. Αναμένεται στις αντιπροσωπείες τους πρώτους μήνες του 2024, με αρχική τιμή €153.270 για τη βασική έκδοση των 353 PS και €158.920 για την Panamera 4, που έχει ίδια ισχύ αλλά τετρακίνηση.

Porsche

Αν επιθυμείτε μια Turbo E-Hybrid, σαν αυτή που οδεύει προς το Ντουμπάι, θα πρέπει να διαθέσετε €212.940. Με 519 θερμικά PS και συνδυαστική ισχύ 680 PS, επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,2" κι έχει τελική ταχύτητα 315 km/h.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube