Η παραγωγή του Škoda Karoq επεκτείνεται στη Ρωσία

Η παραγωγή του Škoda Karoq επεκτείνεται στη Ρωσία

Η Škoda ανεβάζει ρυθμό στην παραγωγή του Karoq, λόγω της κλιμακούμενης εμπορικής επιτυχίας του κόμπακτ SUV της, με γραμμή παραγωγής στη Ρωσία και από το ’20 στη Σλοβακία.

Η ζήτηση για το Karoq της Škoda είναι τέτοια που το τσεχική φίρμα αναγκάζεται να αποταθεί σε δύο επιπλέον μονάδες παραγωγής για τη συναρμολόγηση του SUV της. Πρώτα στη Ρωσία και ακολούθως στη Σλοβακία. 

Η Škoda με μια ειδική εκδήλωση γιόρτασε τα εγκαίνια της γραμμής παραγωγής στο Nizhny Novgorod, στη Ρωσία, στις 12 Δεκεμβρίου. Το εργοστάσιο αυτό θα συναρμολογεί επίσης το πρόσφατα φρεσκαρισμένο Rapid για την τοπική αγορά. Η Škoda δεν θα σταματήσει όμως εκεί. Το φθινόπωρο του 2020 θα σηματοδοτήσει την έναρξη της σλοβακικής παραγωγής του Karoq στην Bratislava. Ένα εργοστάσιο που χρησιμοποιείται σήμερα για την ηλεκτρική έκδοση του Citigo.

Το Karoq αποτελεί επί του παρόντος το μοντέλο με τις καλύτερες πωλήσεις της Škoda. Οι πωλήσεις του αυξήθηκαν από 115.700 μονάδες το 2018 σε πάνω από 137.700 τους πρώτους έντεκα μήνες το 2019. Περισσότερα από 250.000 Karoq έχουν μέχρι στιγμής παραδοθεί στους ιδιοκτήτης τους από το 2018 που ξεκίνησε η εμπορική καριέρα του.

Škoda Karoq

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube