Παρουσιάστηκε το νέο Škoda Rapid [video]

Παρουσιάστηκε το νέο Škoda Rapid [video]

Το προσιτό μικρομεσαίο τριών όγκων κάνει ντεμπούτο στην αγορά της Ρωσίας μέσα στο 2020.

Η Škoda παρουσίασε στη Ρωσία τη δεύτερη γενιά του Rapid η οποία θα διατεθεί στην τοπική αγορά αντί για το γνωστό σε εμάς Scala που κυκλοφορεί ήδη στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το Rapid που διατηρεί μια σιλουέτα τριών όγκων, απέκτησε τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Škoda με αρκετές αναφορές στο Scala όπως τα τριγωνικά φωτιστικά σώματα που ενώνονται με τη γρίλια και την ενιαία εισαγωγή αέρα στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε φώτα LED σε σχήμα ανάποδου L και την επιγραφή Škoda στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο εσωτερικό με την κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής 6,5" (προαιρετικά 8") και τη σχεδίαση του ταμπλό να παραπέμπουν έντονα στα Scala και Kamiq.

Skoda Rapid

Το μοντέλο θα φορά ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.6 MPI (90 PS και 110 PS) που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων και τον 1.4 TSI (125 PS) με το αυτόματο DSG 6 σχέσεων. Δε γνωρίζουμε αν η πλατφόρμα στην οποία βασίζεται είναι η MQB A0 ή κάποια παλιότερη αρχιτεκτονική του ομίλου Volkswagen. Ο εξοπλισμός του Rapid ρωσικών προδιαγραφών περιλαμβάνει air-condition, θερμαινόμενο τιμόνι και θερμαινόμενο παρμπρίζ, ενώ βασικά συστήματα υποβοήθησης όπως το Front Assist και οι αισθητήρες παρκαρίσματος ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Η δεύτερη γενιά του Rapid θα παράγεται στο εργοστάσιο της Kaluga και θα κυκλοφορήσει από το πρώτο τρίμηνο του 2020 στην αγορά της Ρωσίας με τιμή από 829.000 ρούβλια (περίπου €11.800). Αργότερα, διαφορετικές εκδόσεις του μοντέλου θα διατεθούν στις αγορές της Κίνας και της Ινδίας.

Πηγή: Motor1.com, Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube