Η νταλίκα Tesla Semi τα σπάει σε ένα ορεινό πέρασμα [video]

Η νταλίκα Tesla Semi τα σπάει σε ένα ορεινό πέρασμα [video]

Ένα video που δείχνει την ανωτερότητα του ηλεκτρικού φορτηγού έναντι των ασθμαινόντων ντίζελ ανταγωνιστών του.

Tesla Semi

Κάποιοι θα έλεγαν ότι το Tesla Model S έφερε τα πάνω κάτω στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας με τις τεχνολογίες του. Πλέον, το ίδιο κάνει και το βαρύ πυροβολικό της φίρμας με το Tesla Semi.

Επιμένοντας με επιτυχία στην επανεφεύρεση όλων των πτυχών του αυτοκινήτου όπως το ξέρουμε, η καλιφορνέζικη φίρμα δεν σταμάτησε λοιπόν στα «IX». Τώρα ήρθε η σειρά της νταλίκας Tesla Semi να αναθεωρήσει και να επαναπροσδιορίσει τον τομέα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών. Και μάλιστα με αυτονομία 800 km με μια φόρτιση.

Tesla Semi: Μόλις 5” για 0-100 km/h μόνο με τον τράκτορα ή μόλις 20” με κοτσαρισμένο το επικαθήμενο!

Tesla Semi

Για να το πετύχει, το αμερικανικό φορτηγό ακολούθησε τη συνηθισμένη συνταγή της φίρμας με μια πλήρη αναθεώρηση των ειοθότων της κατηγορίας. Κεντρική θέση οδήγησης, τελευταίας γενιάς τεχνολογίες επί του οχήματος κ.λπ… 

Το Tesla Semi στέλνει βαρέα φορτηγά όπως τα ξέρουμε σήμερα πίσω, στη Λίθινη Εποχή. Ακόμα κι αν οι επιλογές του δεν είναι του γούστου όλων. Από την άλλη, η μηχανική του διαμόρφωση κάνει τους πάντες να συμφωνούν.

Διότι αν και δεν έχουν ακόμη κοινοποιηθεί ακόμη τα στοιχεία του τεχνικού φύλλου, το Tesla Semi προσφέρει διαμόρφωση με τους τρεις ηλεκτροκινητήρες του Model S Plaid. Δηλαδή μπόλικη ισχύ και ροπή που του επιτρέπουν να στοχεύει σε μόλις 5” για 0-100 km/h μόνο με τον τράκτορα ή σε μόλις 20” με κοτσαρισμένο το επικαθήμενο. Σας εντυπωσίασε;

Αυτό ακριβώς θέλει να κάνει επίσης το πρόσφατο video που δημοσιεύτηκε στο Twitter, όπου βλέπουμε ένα Tesla Semi να επιδεικνύει την ανωτερότητά του. 

Στο ορεινό πέρασμα του Donner Pass στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα δυνητικά φορτωμένο Tesla Semi προσπερνά σαν σταματημένα τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά στην αριστερή λωρίδα. Κάτι που σαφώς θα μπορούσε να γοητεύει πολλούς οδηγούς φορτηγών και εταιρείες οδικών μεταφορών.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube