Η Νορβηγία απέναντι στην Tesla

Η Νορβηγία απέναντι στην Tesla

Η Νορβηγία ήταν ίσως η πρώτη χώρα της Ευρώπης που υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες την Tesla. Έχει ο καιρός γυρίσματα όμως και μία νέα κόντρα βρίσκεται προ των πυλών.

Tesla Model S

Όταν η Tesla αποφάσισε πως θέλησε να περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Νορβηγία ήταν η πρώτη χώρα που στήριξε το εγχείρημά της.

Πλέον όμως οι σχέσεις των δύο πλευρών δεν θα λέγαμε πως βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση. Τουναντίον! Κι αυτό γιατί οι αρχές της Νορβηγίας ανακοίνωσαν πως ξεκινούν έρευνα για να διαπιστωθεί εάν τα αυτοκίνητά της διαθέτουν ελαττωματική μοχλική διάταξη στην πίσω ανάρτηση.

O πάλαι ποτέ ισχυρός σύμμαχος της Tesla, η Νορβηγία, ανακοίνωσε πως ξεκινά έρευνα μετά από αλλέπάλληλες καταγγελίες για χρήση ελλατωματικών υλικών στα Model S και Model Χ

Tesla

Ειδικότερα, οι επιτελείς της νορβηγικής υπηρεσίας δημόσιων οδών (Statens Vegvesen) ανακοίνωσαν ότι διερευνούν επισταμένως μία σειρά από καταγγελίες πελατών της Tesla που ξεκινούν από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Σύμφωνα με αυτές, ιδιοκτήτες Model S και Model X έχουν αναφέρει ότι έσπασε το κάτω ψαλίδι της πίσω ανάρτησης όσο το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ενημερωθεί σχετικά για τις περιπτώσεις και τη διεξαγωγή της έρευνας, εκφράζοντας όμως την αντίθεσή της, αποδίδοντας τις βλάβες στην μη ορθή χρήση των αυτοκινήτων από τους οδηγούς. Τα μέλη της υπηρεσίας δημόσιων οδών της Νορβηγίας έχουν προγραμματίσει συνάντηση με στελέχη της Tesla πριν ανακοινώσουν το πόρισμα της έρευνάς τους.

Tesla Model X

Η έκβαση αυτών των συνομιλιών θα καθορίσει εάν κριθεί αναγκαίο οι Νορβηγοί απαιτήσουν να γίνει ανάκληση όλων των αυτοκινήτων της εταιρείας που έχουν πωληθεί στη χώρα για έλεγχο. Φυσικά, θα το κόστος να επιβαρύνει την Tesla. Σε αυτό το σημείο, να θυμίσουμε πως μόλις πριν μερικές μέρες, η Tesla αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ανάκληση 1,6 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από την Κίνα, εξαιτίας μικροπροβλημάτων στο Autopilot.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube