Η Nissan δεν θα ζητήσει προς το παρόν την παραίτηση του Saikawa

Η Nissan δεν θα ζητήσει προς το παρόν την παραίτηση του Saikawa

Ο CEO της εταιρείας εισέπραξε παράτυπες αμοιβές με βάση ένα σύστημα από την εποχή του Ghosn.

H Nissan δεν σκέφτεται να ζητήσει από τον Hiroto Saikawa να παραιτηθεί, δήλωσαν κύκλοι της εταιρείας στο Reuters, μια μέρα μετά την παραδοχή ότι του καταβλήθηκαν αχρεωστήτως μεγάλα ποσά κατά παράβαση των εσωτερικών διαδικασιών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μια εσωτερική έρευνα διαπίστωσε ότι ο Saikawa και άλλα στελέχη είχαν λάβει λανθασμένη αποζημίωση, δημιουργώντας αμφιβολίες για τη δέσμευση του Saikawa να βελτιώσει τη διακυβέρνηση μετά τη σύλληψη του Ghosn το περασμένο έτος με τις κατηγορίες οικονομικών παρατυπιών.  

Ο Hiroto Saikawa παραδέχθηκε ότι έχει εισπράξει ποσά αμοιβής που δεν δικαιούνταν, κατά παράβαση εσωτερικών διαδικασιών, με βάση ένα σχέδιο του εκδιωχθέντος από την εταιρεία  Carlos Ghosn.

Ο Saikawa ζήτησε συγγνώμη και δεσμεύθηκε να επιστρέψει τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά, καθώς αναγνώρισε σε δηλώσεις του σε Ιάπωνες  δημοσιογράφους ότι είχε λάβει λανθασμένα αποζημίωση βάσει «ενός καθεστώτος της εποχής Ghosn». «Είμαι βαθύτατα λυπημένος για το γεγονός», δήλωσε ο Saikawa, σύμφωνα με το Jiji Press.

Το ΔΣ της Nissan που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα αναμένεται να πάρει τις οριστικές αποφάσεις επί του θέματος.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube