node/36435

Nissan: Μετά το σκάνδαλο Ghosn και σκάνδαλο Saikawa (;)

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας φέρεται και αυτός να εισέπραξε αμοιβές που δεν δικαιούνταν.

Η Nissan εμπλέκεται σε ένα ακόμη σκάνδαλο που έχει να κάνει με την αμοιβή διευθυντικών της στελεχών. Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος Hiroto Saikawa παραδέχθηκε ότι έχει εισπράξει ποσά αμοιβής που δεν δικαιούνταν, κατά παράβαση εσωτερικών διαδικασιών, με βάση ένα σχέδιο του εκδιωχθέντος από την εταιρεία  Carlos Ghosn.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μια εσωτερική έρευνα διαπίστωσε ότι ο Saikawa και άλλα στελέχη είχαν λάβει λανθασμένη αποζημίωση, δημιουργώντας αμφιβολίες για τη δέσμευση του Saikawa να βελτιώσει τη διακυβέρνηση μετά τη σύλληψη του Ghosn το περασμένο έτος με τις κατηγορίες οικονομικών παρατυπιών.  

Ο Saikawa ζήτησε συγγνώμη και δεσμεύθηκε να επιστρέψει τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά, καθώς αναγνώρισε σε δηλώσεις του σε Ιάπωνες  δημοσιογράφους ότι είχε λάβει λανθασμένα αποζημίωση βάσει «ενός καθεστώτος της εποχής Ghosn». «Είμαι βαθύτατα λυπημένος για το γεγονός», δήλωσε ο Saikawa, σύμφωνα με το Jiji Press.

Σε άλλα σχόλια που ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, ο Saikawa αρνήθηκε οποιοδήποτε άμεση εμπλοκή του στο γεγονός, λέγοντας πως ό,τι έγινε, έγινε με βάση «τις σωστές διαδικασίες».

Οι παράτυπες πληρωμές - συμπεριλαμβανομένων των δεκάδων εκατομμυρίων γιεν ελήφθησαν μέσω καθεστώτος δικαιωμάτων εκτίμησης μετοχών (SAR) - αποκαλύφθηκαν την Τετάρτη σε συνεδρίαση της ελεγκτικής επιτροπής της Nissan, δήλωσε η πηγή που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της. Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι στην προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας στις 9 Σεπτεμβρίου, θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο επιβολής πειθαρχικών ποινών.

Το νέο αυτό σκάνδαλο έρχεται την ώρα που η εταιρεία προσπαθεί να βγει από τη μέγγενη της εποχής Ghosn και να δώσει προς τα έξω την εικόνα μιας υγιούς πλέον διακυβέρνησης. Η εμπιστοσύνη στον Saikawa είχε ήδη κλονιστεί μετά τις αποκαλύψεις αυτές που θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό την εποχή Ghosn, του οποίου η σύλληψη τον Νοέμβριο έπληξε την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και κλόνισε τη Συμμαχία της Nissan και της Renault.

node/39102

Drag Race: BMW M8 Competition εναντίον S1000RR [video]

Το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής της BMW σε μια κόντρα με το ισχυρότερο δίκυκλο της βαυαρικής φίρμας.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Drag Race: BMW M8 Competition εναντίον S1000RR [video]

Το αυστραλέζικο CarExpert οργάνωσε μια αντισυμβατική κόντρα μεταξύ αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, θέλοντας να διαπιστώσει πόση διαφορά έχουν στις επιδόσεις δύο κορυφαία μοντέλα του ίδιου κατασκευαστή - η BMW M8 Competition και η BMW S1000RR!

H M8 Competition είναι το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της BMW με 625 PS και 750 Nm από τον twin-turbo V8 4,4 λίτρων. Όλη αυτή η δύναμη μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου Steptronic 8 σχέσεων, επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,2" και τελική ταχύτητα έως 305 km/h.

Αντίστοιχα, στον κόσμο των δύο τροχών, η S1000RR είναι η ισχυρότερη πρόταση από τη βαυαρική φίρμα με τον τετρακύλινδρο κινητήρα 999 cc να αποδίδει 207 PS και 113 Nm. Το χαμηλό βάρος των 193,3 kg επιτρέπει επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 2,6" και τελική ταχύτητα 303 km/h σε ιδανικές συνθήκες. 

Συνοψίζοντας, το αυτοκίνητο έχει το πλεονέκτημα της τετρακίνησης (ειδικά σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης), ενώ το δίκυκλο έχει το πλεονέκτημα της ασυναγώνιστης αναλογίας kg/hp. Μπορεί λοιπόν στα χαρτιά η διαφορά να είναι χαοτική, όμως σε πραγματικές συνθήκες τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

Εκτός από το drag race, οι Αυστραλοί υπέβαλαν τα δύο οχήματα σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες δοκιμασίες όπως sound check, μετρήσεις επιτάχυνσης και φρένων. Πριν σας αφήσουμε να δείτε το βίντεο, να πούμε πως τα δύο μοντέλα έχουν τεράστια διαφορά στην τιμή, καθώς η M8 Competition κοστίζει στην Αυστραλία $352.900 (€211.655) ενώ η S1000RR ξεκινά από τα $30.990 (€18.585).

[Πηγή: CarExpert]

node/39098

Nissan All Clear Service: Φροντίδα και οικονομία

Καλοκαιρινή προστασία και φροντίδα για το Nissan σας, με γνώμονα την μέγιστη δική σας ασφάλεια, αλλά και την οικονομία.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Nissan All Clear Service: Φροντίδα και οικονομία

Με κεντρικό σύνθημα «Αυτή η μάσκα σου προσφέρει ασφάλεια», η Nissan θέλει να τονίσει, μέσω του καλοκαιρινού προγράμματος All Clear Service, τη σπουδαιότητα της υγιεινής και της ασφάλειας και στο After Sales Service, αυτή την περίοδο που διανύουμε τη φάση της αποκλιμάκωσης της πανδημίας COVID-19 στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η Nissan με το πρόγραμμα All Clear Service προσφέρει :
• ΔΩΡΟ τον ΦΠΑ 24% στα Ανταλλακτικά Service
• ΔΩΡΕΑΝ Έλεγχο 24 Σημείων
• ΔΩΡΕΑΝ Οδική Βοήθεια για ένα έτος

Έχοντας ως βασική επιδίωξη τη διατήρηση της εξυπηρέτησης στο υψηλότερο δυνατό σημείο, με προτεραιότητα την ασφάλειά σας, η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. θα συνεχίσει με συνέπεια και υπευθυνότητα να εφαρμόζει πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων κρατικών φορέων και την σχετική νομοθεσία, προκειμένου να διασφαλιστεί το αγαθό της δημόσιας υγείας.  

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το καλοκαιρινό πρόγραμμα All Clear Service, παρέχονται στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών Nissan, αλλά και στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

Nissan

[Δελτίο Τύπου Nissan]

TAGS