Η νέα BMW 3 Series θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική

Η νέα BMW 3 Series θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική

Η νέα πλατφόρμα (Νeue Klasse) που εξελίσσει η γερμανική φίρμα για τα μεσαία μοντέλα της θα δέχεται… μόνο ρεύμα και θα κάνει την εμφάνιση της στη νέα BMW 3 Series το 2025.

BMW 3 Series

«Η νέα μας πλατφόρμα θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ηλεκτρικό πλάνο που έχουμε εκπονήσει ως εταιρεία». Με αυτές τις λίγες λέξεις ο CEO της βαυαρικής φίρμας, Oliver Zipse, αποκάλυψε ουσιαστικά ότι η νέα γενιά των μεσαίων μοντέλων της BMW θα είναι αποκλειστικά… ηλεκτρική. Η νέα πλατφόρμα (Neue Klasse) θα προορίζεται αποκλειστικά για τις ανάγκες των μεσαίων μοντέλων της φίρμας, θα έχει νέας γενιάς μπαταρίες με μικρότερες και ισχυρότερες κυψέλες και θα παρουσιαστεί επίσημα το 2025. Υπεύθυνο για την παραγωγή της θα είναι το νέο εργοστάσιο των Βαυαρών στην Ουγγαρία και το πρώτο αυτοκίνητο που θα «χτιστεί» γύρω από αυτήν, θα είναι η νέα BMW 3 Series.

BMW 3 Series

Η είδηση αυτή, έρχεται ουσιαστικά να επιβεβαιώσει κάτι που πολλοί βενζινοαίματοι οδηγοί δε θα ήθελαν να ακούσουν:

Από το 2025 και ύστερα καμία BMW 3 Series και κανένα άλλο μοντέλο των Γερμανών στη μεσαία κατηγορία δεν θα χρησιμοποιεί άλλο σύστημα κίνησης πέραν του ηλεκτρικού!

Δεν θα υπάρχουν δηλαδή ούτε ως έξτρα επιλογές, προτάσεις με κινητήρες βενζίνης, ντίζελ ή επαναφορτιζόμενες υβριδικές.

BMW 3 Series

Η BMW, θα εξελίξει όμως τουλάχιστον δύο ακόμα ηλεκτρικές πλατφόρμες μέσα στην επόμενη 5ετία, προκειμένου πάνω σε αυτές να πατήσουν μοντέλα τόσο από την κλάση των μεγάλων πολυτελών αυτοκινήτων της όσο και των SUV.

Πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι έως το 2025 να ταξινομεί τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ηλεκτρικά μοντέλα παγκοσμίως, έτσι ώστε έως το 2030 το 50% των πωλήσεών της να είναι μονάχα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Βέβαια, όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο Zipse, «θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας νωρίτερα».  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube