Η MINI οδεύει προς πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της

Η MINI οδεύει προς πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της

Η ανταπόκριση του κοινού στο υβριδικό Countryman SE και το ηλεκτρικό Cooper SE ξεπέρασε τις προσδοκίες της εταιρείας.

Λίγες μέρες μετά από την πρόσφατη παρουσίαση του MINI Cooper SE και τις πληροφορίες για ηλεκτρική έκδοση παραγωγής του MINI Rocketman, η βρετανική εταιρεία φαίνεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταβεί σε μια πλήρως ηλεκτρική εποχή σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Auto Express ο Peter Schwarzenbauer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της MINI.

Πιο συγκεκριμένα, ο Peter Schwarzenbauer δήλωσε: «Για την MINI, το επαναφορτιζόμενο υβριδικό Countryman ήταν το πρώτο βήμα - πηγαίνει πολύ καλύτερα από όσο υπολογίζαμε αρχικά και δείχνει πως ο εξηλεκτρισμός της MINI είναι ο σωστός δρόμος για το μέλλον. Όμως για τη MINI και τα αυτοκίνητα μικρότερων κατηγοριών πρέπει να επικεντρωθείς σε μηδενικών ρύπων, πλήρως ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Βήμα βήμα η γκάμα μας γίνεται εντελώς ηλεκτρική - αυτό ταιριάζει απόλυτα με τη μάρκα. Αν στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας έχεις μια μάρκα που μπορείς να χαρακτηρίσεις ως urban τότε αυτή είναι η MINI.»

MINI Cooper SE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Νέο MINI Cooper SE [video]

Όπως όλα δείχνουν η αποδοχή που επιφύλαξε το κοινό στο Cooper SE (40.000 πελάτες εκδήλωσαν ήδη το ενδιαφέρον τους μέσω διαδικτύου) έχει κάνει τα στελέχη της MINI να βλέπει πιο θετικά τον επερχόμενο εξηλεκτρισμό.

Σύμφωνα με τον Peter Schwarzenbauer, η μεταβατική περίοδος είναι σημαντική καθώς υπάρχει ακόμα μεγάλη ζήτηση οχημάτων με πολλά χιλιόμετρα αυτονομίας. Αυτό το δίλημμα όμως θα λυθεί από το 2030 και μετά, οπότε και η εξέλιξη της τεχνολογίας των μπαταριών θα έχει λύσει οριστικά το πρόβλημα του range-anxiety.

Παράλληλα με τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων τους, BMW και MINI μειώνουν τις εκπομπές COαπό την παραγωγική διαδικασία, μετατρέποντας όλα τους τα εργοστάσια σε ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το 2020.

Πηγή: Autoexpress

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube