Η Mercedes-Benz αλλάζει όλα τα εταιρικά της σε ηλεκτρικά

Η Mercedes-Benz αλλάζει όλα τα εταιρικά της σε ηλεκτρικά

Στη Γερμανία, όλα τα εταιρικά για τους υπαλλήλους της Mercedes-Benz θα είναι σύντομα 100% ηλεκτρικά. Εσωτερικό μέτρο που τη βοηθά να πετύχει τον στόχο της: Nα γίνει μια «πλήρως ηλεκτρική» έως το 2030.

Mercedes-Benz_2030

Σύμφωνα με τους συναδέλφους μας στο Automobilwoche, η Mercedes-Benz επισημοποίησε πρόσφατα την επιθυμία της να αντικαταστήσει όλα τα οχήματα της εταιρείας με ηλεκτρικά στη Γερμανία.

Τα 5.000 αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι του ομίλου στη Γερμανία λοιπόν, τα περισσότερα από τα οποία εξακολουθούν να είναι θερμικά (30%) ή υβριδικά (40%), σύντομα θα αντικατασταθούν.

Μέχρι το 2025, η Mercedes-Benz θέλει να διαθέτει ένα 100% ηλεκτρικό μοντέλο σε κάθε κατηγορία

Mercedes-Benz

Τους τελευταίους μήνες, η φίρμα της Στουτγάρδης παρατήρησε ωστόσο ότι οι εργαζόμενοί της επιλέγουν BEV. Ο αριθμός των 100% ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον στόλο της Mercedes-Benz έχει τετραπλασιαστεί μεταξύ 2022 και 2023. Για να πάει όμως ένα βήμα παραπέρα, η Mercedes-Benz αποφάσισε να μην τους δίνει πλέον την επιλογή!

Οι Γερμανοί εργαζόμενοι που επωφελούνται από εταιρικό αυτοκίνητο θα πρέπει τώρα να επιλέξουν ηλεκτρικό και τίποτα άλλο. Πολλές εταιρείες είναι αυτές που αποφασίζουν να μετατρέψουν τους στόλους τους σε plug-in hybrid. Η οικονομική βοήθεια είναι ελκυστική και η εικόνα που εκπέμπεται είναι πλέον σημαντική στα μάτια των πελατών. Για να μην αναφερθούμε στα οφέλη για τους οδηγούς που επωφελούνται από την αθόρυβη οδήγηση και την κίνηση με «μηδενικούς ρύπους» που τους δίνει πρόσβαση εκεί που τα θερμικά αυτοκίνητα δεν έχουν.

Mercedes-Benz

Με τα χρόνια, η Στουτγάρδη αποφάσισε να εφαρμόσει μια στρατηγική στην οποία τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν κεντρική θέση. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εκτιμά ότι θα μπορέσει να σταματήσει την παραγωγή θερμικών κινητήρων έως το 2030 -αν το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς. Κι επειδή μέχρι το 2025, η Mercedes-Benz θέλει να διαθέτει ένα 100% ηλεκτρικό μοντέλο σε κάθε κατηγορία, αυτό σημαίνει ότι όλα τα μοντέλα της γκάμας της θα έχουν έκδοση με μπαταρία.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube