Η Meloni λέει όχι στην ηλεκτροκίνηση οδηγώντας MINI Cooper SD

Η Meloni λέει όχι στην ηλεκτροκίνηση οδηγώντας MINI Cooper SD

Η Giorgia Meloni θεωρεί πως η ηλεκτροκίνηση ανοίγει την πόρτα στην Κίνα να «κατακτήσει» την Ευρώπη.

«Με την ηλεκτροκίνηση ανοίγουμε την πόρτα στους Κινέζους να μπουν στην Ευρώπη», είχε πει η Giorgia Meloni, που φαίνεται και σε αυτόν τον τομέα να... πηγαίνει κόντρα στα «θέλω» των Βρυξελλών. Και αυτά παρά το γεγονός ότι η Stellantis υπό την σκέπη της οποίας βρίσκονται όλες οι ιταλικές μάρκες αυτοκινήτων, έχει επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ στη συγκεκριμένη τεχνολογία. 

Η Meloni αναφερόμενη στην ηλεκτροκίνηση είχε δηλώσει πως δεν έχει την πρόθεση να βοηθήσει την Κίνα να εξαπλωθεί σε Ευρώπη και Ιταλία, καθώς θεωρεί πως η βιομηχανία της χώρας της θα αποκτήσει μεγάλη εξάρτηση από τις εταιρείες που παράγουν μπαταρίες και microchips.

Κάπως έτσι η νικήτρια των ιταλικών εκλογών προτιμά να κυκλοφορεί με ένα MINI Cooper SD το οποίο μάλιστα έχει συλληφθεί στο παρελθόν να το παρκάρει και μπροστά σε κάδους σκουπιδιών, κίνηση για την οποία είχε επικριθεί από τον Τύπο. Η απάντησή της όμως και σε αυτό ήταν και πάλι αιρετική λέγοντας πως «η Ρώμη έχει πρόβλημα με την μεγάλη κίνηση στους δρόμους και όχι με το παρκάρισμα».

Meloni

Πάντως, στο παρελθόν, η ιταλίδα πολιτικός είχε ενδιαφερθεί για την οδική ασφάλεια και μάλιστα είχε πάρει μέρος στα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης που είχε διοργανώσει το BMW Group Italia, πάντα στο τιμόνι ενός ΜΙΝΙ που όπως φαίνεται είναι το αγαπημένο της αυτοκίνητο. 

Μένει να δούμε, αν η νικήτρια των ιταλικών εκλογών, όταν αναλάβει τα ηνία της χώρας θα αλλάξει άποψη για την ηλεκτροκίνηση υπό την πίεση τόσο των Βρυξελλών, όσο και της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Άλλωστε, από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στο πολιτικό στερέωμα της χώρας της μέχρι και σήμερα έχει ρίξει πολύ νερό στο κρασί της σε ό,τι αφορά πολλές από τις αρχικές της θέσεις και απόψεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube