Η Mazda ετοιμάζεται για ανθρακική ουδετερότητα έως το 2035

Η Mazda ετοιμάζεται για ανθρακική ουδετερότητα έως το 2035

Η Mazda μέσω ανακοίνωσης έκανε γνωστή την πρόθεσή της για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην παραγωγική της διαδικασία μέχρι το 2035.

Mazda

Όπως μαρτυρά η ανακοίνωση, το εργοστάσιο της Mazda στην Hirosima θα γίνει το πρώτο που θα χρησιμοποιεί υγρή αμμωνία έναντι των ορυκτών καυσίμων για την λειτουργία του.

Εν συνεχεία, στόχος των ανθρώπων της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι να μειωθεί κατά 69% η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα σε όλες τις εγκαταστάσεις της (μονάδες παραγωγής και γραφεία) στην Ιαπωνία έως το οικονομικό έτος 2030, για να ακολουθήσει ο ολικός περιορισμός του ανθρακικού αποτυπώματος των εργοστασίων της μέχρι το 2035.

Μέχρι το 2035, η Mazda φιλοδοξεί να πετύχει την ανθρακική ουδετερότητα των εργοστασίων της

Mazda CX-30

Όλα αυτά έρχονται να εναρμονιστούν με το όραμα των Ιαπώνων, το οποίο προβλέπει την ανθρακική ουδετερότητα σε όλη τη διαδικασία παραγωγής των καινούργιων μοντέλων της, συμπεριλαμβανομένων και των τότε προμηθευτών της, ως το 2050.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία ως το τέλος του οικονομικού έτους 2030 στοχεύει να χρησιμοποιεί καύσιμα που προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές ή δεν θα εκπέμπουν διοξείδιο το άνθρακα σε ποσοστό 75%.

Συν τοις άλλοις, μέσα στα επόμενα χρόνια θα εξελίξει τους πετρελαιοκινητήρες της να χρησιμοποιούν βιοντίζελ νέας γενιάς, αντί του συμβατικού πετρελαίου κίνησης που προέρχεται αποκλειστικά από εξόρυξη.

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης δε, η Mazda ανακοίνωσε θα εφαρμόσει πρόγραμμα φροντίδας δασών αλλά και αναδάσωσης περιοχών ως ένα επιπλέον μέτρο για τη μείωση και τελικά των μηδενισμό του ενεργειακού ίχνους της.

Mazda 3

O Takeshi Mukai, διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τόνισε: «Η Mazda, θα προχωρήσει αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ουδέτερου ενεργειακού αποτυπώματος, σύμφωνα με τα σχέδιά μας να συμβάλλουμε στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στην πρόληψη της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σε όλες τις διαδικασίες μας.

Σε αυτές, συμπεριλαμβάνονται η μεταφορά, η χρήση και η ανακύκλωση/απόρριψη (υλικών), καθώς πιστεύουμε ότι τέτοιες προσπάθειες είναι βασική ευθύνη των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Μέσω αυτών των τριών βασικών αξόνων, στη Mazda στοχεύουμε να επιτύχουμε ουδετερότητα άνθρακα σε όλες τις εγκαταστάσεις μας παγκοσμίως έως το 2035 και να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε το ίδιο σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού έως το 2050, συμβάλλοντας στη διαρκή συνύπαρξη με τον πλανήτη μας».
 



 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube