Η Lotus θέλει να φτιάξει SUV στην Κίνα

Η Lotus θέλει να φτιάξει SUV στην Κίνα

Παράλληλα στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή της στη Βρετανία με ένα ακόμη εργοστάσιο.

H Lotus ετοιμάζεται να φτιάξει ένα νέο εργοστάσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αυξήσει την παραγωγή της και παράλληλα να μπει σε νέες αγορές κατασκευάζοντας στην Κίνα αυτοκίνητα «μεγαλύτερου όγκου».
Αυτά θα μπορούσαν αν είναι Αυτό ένα SUV μέσω ενός μοντέλου crossover σε ένα sedan και να στοχεύσει σε νέες αγορές κατασκευάζοντας μοντέλα υψηλότερου όγκου στην Κίνα.

Η Lotus σχεδιάζει να τριπλασιάσει την παραγωγή της στη βάση της στο Hethel της ανατολικής Αγγλίας σε λίγο περισσότερο από 5.000 αυτοκίνητα ετησίως και θα μπορούσε να φτάσει τα 10.000 αν υιοθετήσει ένα σχέδιο εργασίας διπλής βάρδιας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος σε συνέντευξή του. Όμως, περαιτέρω αυξήσεις στην παραγωγή ενδέχεται να απαιτήσουν τη δημιουργία μιας νέας μονάδας στη χώρα, είπε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Lotus Evija: Το ισχυρότερο υπεραυτοκίνητο στον κόσμο

Το αναπτυξιακό σχέδιο της Lotus για 10 χρόνια περιλαμβάνει την επέκταση σε νέα τμήματα, δήλωσε ο Popham αφού παρουσίασε το Evija σε εκδήλωση στο Λονδίνο, όπου υπήρχαν και εμβληματικά μοντέλα της μάρκας όπως η Elan της δεκαετίας του 1960 και η Esprit.

Στην ίδια εκδήλωση, ο επικεφαλής τεχνικός της Geely, Feng Qingfeng και διευθύνων σύμβουλος του Group Lotus (μετά από εξαγορά του από την αυτοκινητοβιομηχανία της Zhejiang το 2017), δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ενώ η βασική σειρά σπορ αυτοκινήτων της Lotus θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα μπορούσαν να κατασκευαστούν μοντέλα μεγαλύτερου όγκου στην Κίνα .

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι καλό στο να κατασκευάζει χειροποίητα αυτοκίνητα, σπορ και supercars. Στην Κίνα, μπορούμε έχουμε περισσότερα πλεονεκτήματα στο να δημιουργήσουμε υποδομές για αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής», είπε.
Τέλος, ο Feng απέκλεισε μια επιστροφή στη Formula 1, όπου η Lotus ήταν κάποτε κυρίαρχη δύναμη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube