Η Λετονία στέλνει οχήματα €2 εκατομμυρίων στην Ουκρανία

Η Λετονία στέλνει οχήματα €2 εκατομμυρίων στην Ουκρανία

Οι μαχητές στην πρώτη γραμμή κατά της Ρωσίας πήραν ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δώρο από τους μεθυσμένους Λετονούς οδηγούς.

Ουκρανία

Η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό οδήγησης υπό την επήρεια μέθης στην Ευρώπη στέλνει κατασχεμένα αυτοκίνητα στην Ουκρανία για να βοηθήσει στην προσπάθεια απόκρουσης της εισβολής της Ρωσίας για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα. 

Μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων, η χώρα κατάφερε να μεταφέρει άλλα 271 αυτοκίνητα σε μαχητές στην πρώτη γραμμή.

Τα έχεις τσούξει; Την πληρώνει το αυτοκίνητό σου, που αποστέλλεται στο μέτωπο της Ουκρανίας

Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία εξακολουθεί να διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία, το πρώην κράτος της ΕΣΣΔ. Μόλις τον περασμένο μήνα, η Λετονία απαγόρευσε τα αυτοκίνητα που φέρουν ρωσικές πινακίδες να κυκλοφορούν στη χώρα.

Ουκρανία

Όσα ήταν ήδη στην επικράτειά της, κατασχέθηκαν και μαζί με αυτά που πήραν από μεθυσμένους οδηγούς, στάλθηκαν στην Ουκρανία. Η χώρα κατάφερε να συγκεντρώσει μέχρις στιγμής πάνω από 1.100 αυτοκίνητα για να τα στείλει στο μέτωπο και τώρα 34 επιπλέον πρόκειται να ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στην Ουκρανία μετέτρεψαν μια BMW 6 Cabrio σε αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό [video]

Η συνολική τους αξία υπολογίζεται σε περίπου €2 εκατομμύρια, με αποστολές να αναχωρούν σε εβδομαδιαία βάση. Επί του παρόντος, η λετονική κυβέρνηση ετοιμάζει έγγραφα για τη μεταφορά επιπλέον 34 αυτοκινήτων στην Ουκρανία, αξίας €161.880.

Ουκρανία

Η αποστολή κατασχεθέντων αυτοκινήτων στην Ουκρανία δεν βοηθά μόνο την προσπάθεια της αμυντικής προσπάθειας της γειτονικής χώρας. Η Λετονία κατάσχει τόσα πολλά αυτοκίνητα από μεθυσμένους οδηγούς που δεν έχει πλέον χώρους στάθμευσης για να τα αποθηκεύσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Λετονία: Αν πιαστείς να οδηγείς μεθυσμένος το αυτοκίνητό σου πάει... Ουκρανία

Το 2022, 4.300 οδηγοί στη Λετονία συνελήφθησαν για οδήγηση με υπερβολικά επίπεδα αλκοόλ αίματος. Μόνο οι οδηγοί που υπερβαίνουν τρεις και πάνω φορές το όριο χάνουν τα αυτοκίνητά τους και καθώς ο συνολικός πληθυσμός είναι λιγότερος από δύο εκατομμύρια, καταλαβαίνουμε το μέγεθος του προβλήματος.

Ουκρανία

Οι Ουκρανοί πάντως δεν πετούν ακριβώς τη σκούφια τους για τα λετονικά οχήματα. Σαφώς πιο περιζήτητα είναι τα δεξιοτίμονα pick-up και 4X4, καθώς οι Ρώσοι σκοπευτές στοχεύουν το αριστερό κάθισμα κι ο οδηγός έχει περισσότερες πιθανότητες να γλιτώσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σωρεία ελαττωματικών EV καταλήγει στην Ουκρανία

Η Car4Ukraine, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, αναλαμβάνει να τροποποιήσει παλιά φορτηγάκια που αφθονούν στη βρετανική ύπαιθρο και μέχρις στιγμής έχει αποστείλει 356 οχήματα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube