Η Lamborghini καταργεί το πρόθεμα LP από τα ονόματα των μοντέλων της

Η Lamborghini καταργεί το πρόθεμα LP από τα ονόματα των μοντέλων της

Η εταιρεία από την Sant Agata θα επιλέγει πιο απλά ονόματα όπως Evo και Performante

Το ιστορικό πρόθεμα LP δεν θα περιλαμβάνεται πλέον στο όνομα των νέων Lamborghini, ξεκινώντας από την Huracan Evo, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Motortrend.

Το όνομα LP (Longitudinale Posteriore) αναφέρεται στην διάταξη του κινητήρα κατά το διάμηκες και στην κεντρική θέση του ανάμεσα στους δύο άξονες. Τα γράμματα που ακολουθούσαν πρόδιδαν τη χωρητικότητα του κινητήρα (ή στην ιπποδύναμη), ενώ ο αριθμός μετά την παύλα αναφερόταν στο αν η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς. Για παράδειγμα, η τετρακίνητη έκδοση της Huracan με τον V10 κινητήρα απόδοσης 610PS, είχε τον κωδικό LP610-4.

Η Countach LP400 (1974) ήταν η πρώτη Lamborghini με αυτή τη διάταξη, αντικαθιστώντας την Miura P400 (1966) που είχε εγκάρσια τοποθετημένο κινητήρα. Έκτοτε, οι περισσότερες Lamborghini είχαν το δικό τους κωδικό LP (με εξαίρεση όλες τις Diablo, τις αρχικές Murchielago και Gallardo) μέχρι και την Aventador LP 770-4 SVJ (2018) που αποτελεί το ισχυρότερο μοντέλο στην ιστορία της φίρμας.

Η πρόσφατη Huracan Evo διατηρεί την παραδοσιακή διάταξη (κινητήρας στο κέντρο και τοποθετημένος κατά το διάμηκες) αλλά σπάει την παράδοση των ονομάτων, με στόχο να μειώσει την πολυπλοκότητα τους. Όπως δήλωσε στο Motortrend εκπρόσωπος της Lamborghini "Η επιλογή πραγματικών λέξεων όπως Performante και Evo κάνει τα πράγματα ευκολότερα για τον πελάτη ενώ είναι καλύτερη και από πλευράς branding".

Lamborghini Aventador SVJ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube