Η κεντρομήχανη Ferrari των $1.000 από το Βιετνάμ [video]

Η κεντρομήχανη Ferrari των $1.000 από το Βιετνάμ [video]

Μια ρέπλικα του ιταλικού υπεραυτοκινήτου από την ομάδα NHẾT TV.

Η κατασκευή μιας ρέπλικας δεν είναι εύκολο πράγμα, ιδιαίτερα όταν βάζουμε στην εξίσωση χρονικούς και οικονομικούς περιορισμούς. Κάτι τέτοιο ισχύει και για το αντίγραφο της Ferrari 488 GTB που βλέπετε στις εικόνες, το οποίο κατασκευάστηκε σε 60 ημέρες με αυστηρό budget $1.000!

Το όχημα είναι μια δημιουργία της ομάδας NHẾT TV από το Βιετνάμ, που έχει γίνει ευρέως γνωστή για τις ρέπλικες υπεραυτοκινήτων από χαρτόνι. Αυτή τη φορά, η παρέα αποφάσισε να εξελίξει την τεχνική της με την κατασκευή μεταλικού πλαισίου και αμαξώματος από fiberglass.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κατασκευάζουν ρέπλικες υπεραυτοκινήτων από χαρτόνι [video]

Ferrari

Οι Βιετναμέζοι προσπάθησαν να πλησιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο σχεδιασμό αμαξώματος της Ferrari 488 GTB, φτιάχνοντας παρόμοιες καμπύλες, επιθετικά φώτα, εισαγωγές αέρα, ακόμα και διαχύτη. Η κόκκινη βαφή στο fiberglass σίγουρα βοήθησε, όπως και οι ζάντες αλουμινίου με ελαστικά αυτοκινήτου, κάνοντας το αποτέλεσμα να δείχνει αρκετά καλύτερο από τις προηγούμενες ρέπλικες από χαρτόνι.

Στο εσωτερικό οι σχεδιαστές τοποθέτησαν επενδύσεις από ψεύτικο ξύλο στο ταμπλό και τις πόρτες, με δύο σπορ καθίσματα, τριάκτινο τιμόνι, πίνακα οργάνων, ηχοσύστημα και ορισμένους διακόπτες στην κεντρική κονσόλα.

replica

Το μοντέλο διατηρεί την κεντρομήχανη διάταξη απλώς αντί για τον twin-turbo V8 της Ferrari, πίσω από την καμπίνα βρίσκουμε ένα αερόψυκτο κινητήρα που προέρχεται από αντλία νερού.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, οι επιδόσεις και ο ήχος δεν είναι αντάξιες της εξωτερικής σχεδίασης, όμως σημασία έχει η προσπάθεια και το γεγονός ότι η ομάδα NHẾT TV κατάφερε να μαζέψει εκατομμύρια προβολές για τα βίντεό της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube