Κατασκευάζουν ρέπλικες υπεραυτοκινήτων από χαρτόνι [video]

Κατασκευάζουν ρέπλικες υπεραυτοκινήτων από χαρτόνι [video]

Αυτή η παρέα από το Βιετνάμ αντλεί έμπνευση από τις δημιουργίες των Ferrari, Lamborghini και Bugatti.

Τα αμέτρητα βίντεο με υπεραυτοκίνητα που βρίσκει κανείς στο YouTube φαίνεται πως ενέπνευσαν μια παρέα νεαρών από το Βιετνάμ να ξεκινήσουν το δικό τους κανάλι NHẾT TV. Το διαφορετικό της υπόθεσης είναι πως αυτοί οι έφηβοι κατασκευάζουν ρέπλικες Ferrari, Lamborghini και Bugatti στην αυλή τους, χρησιμοποιώντας χαρτόνι, σωληνωτά πλαίσια και φθηνά εξαρτήματα από ποδήλατα και μοτοσικλέτες. 

Χάρη στην προσωπική τους εργασία και τα ανταλλακτικά που επιλέγουν, οι Βιετναμέζοι κατασκευαστές μπορούν να κρατούν το κόστος παραγωγής κάθε οχήματος μεταξύ $100 και $500, ανάλογα με την προσδοκώμενη ποιότητα του τελικού αποτελέσματος.

Replica

Από τα έργα που έχουν ολοκληρώσει μέχρι στιγμής, ξεχωρίζουμε τις Ferrari FXX K και Lamborghini Aventador SVJ ως τις πιο επιτυχημένες δουλειές τους. Σε αντίθεση με άλλα project τους τα οποία κινούνταν με τη βοήθεια πεντάλ, αυτά τα "υπεραυτοκίνητα" έχουν κινητήρα μικρού κυβισμού από μοτοσικλέτα που στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς.

Οι νεαροί ενίσχυσαν το χαρτονένιο αμάξωμα με άλλα υλικά για αυξημένη αντοχή και ακαμψία, ενσωμάτωσαν λειτουργικά φώτα LED εμπρός και πίσω, πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, μπουκάλια αναψυκτικού στη θέση του κινητήρα και smartphone/πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι έτσι ώστε η εμπειρία να θυμίζει ακόμα περισσότερο την οδήγηση ενός πραγματικού αυτοκινήτου.

Τα βιετναμέζικα μοντέλα μπορεί να μην ξεγελούν κανένα στο πέρασμά τους, όμως η ομάδα που τα κατασκεύασε αξίζει τον σεβασμό μας αν λάβουμε υπόψη τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκαν και το μεράκι που χρειάστηκε για την ολοκλήρωσή τους. Το πιθανότερο είναι πως το κανάλι NHẾT TV θα συνεχίσει τα τρελά project καθώς έχει ήδη μαζέψει περισσότερους από 360 χιλιάδες subscribers!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube