Η Hyundai συζητά με την Apple με στόχο τη συνεργασία τους

Η Hyundai συζητά με την Apple με στόχο τη συνεργασία τους

Η Apple αναζητά εταίρο για την κατασκευή του δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου. 

Η Hyundai Motor Group επιβεβαίωσε ότι συζητά με την Apple εξετάζοντας την πιθανότητα συνεργασίας για την ανάπτυξη του ηλεκτροκίνητου Apple Car, που θα ενσωματώνει και προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. 

Η επιβεβαίωση των συνομιλιών εκτόξευσε κατά 25% τη μετοχή της Hyundai, για να κλείσει η διαπραγμάτευσή της με άνοδο 19%.
 
Νωρίτερα, η Korea Economic Daily TV μετέδωσε ότι η Apple και η Hyundai βρίσκονται σε συζητήσεις για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2027 και την κατασκευή μπαταριών σε εργοστάσια στις ΗΠΑ είτε της Hyundai, είτε της Kia Motors. 

Εκπρόσωπος της κορεατικής εταιρείας ανέφερε ωστόσο ότι η αμερικανική εταιρεία είχε προτείνει συνεργασία σε αρκετές  αυτοκινητοβιομηχανίες για την ανάπτυξη ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος, με την Hyundai Motors να είναι μια από αυτές. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν χωρίς ωστόσο να οριστικοποιηθούν. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις τον περασμένο μήνα, δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι η Apple σχεδίαζε την έναρξη παραγωγής του δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέσα στο 2024. Το ενδιαφέρον της Apple για το συγκεκριμένο project φαίνεται ότι αναζωπυρώθηκε όταν ανέλαβε υπεύθυνος ο Νταγκ Φιλντ, άνθρωπος που έχει δουλέψει στην Tesla πριν μετακομίσει στο Κουπερτίνο και την Apple. 
 
Σε εκείνο το δημοσίευμα του Reuters γινόταν σαφής αναφορά στον ρόλο-κλειδί που παίζει στο όλο εγχείρημα η ανάπτυξη μίας νέας μπαταρίας που θα μειώσει το κόστος του οχήματος αλλά και θα αυξήσει την αυτονομία του. 
 
Προς το παρόν η Hyundai χρησιμοποιεί μπαταρίες για τα δικά της ηλεκτρικά οχήματα προερχόμενες από τις LG Energy Solution και SK Innovation. Παρόλα αυτά, η Hyundai προηγουμένως επιβεβαιώσει ότι ήδη αναπτύσσει τις δικές της μπαταρίες επόμενης γενιάς. 
 
Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι στην ομιλία του κατά την διάρκεια της τελετής ανάληψης των καθηκόντων του, ο πρόεδρος της Hyundai ανέφερε ότι σχεδιάζει την ανάπτυξη «της πιο προηγμένης και καινοτόμας τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης στον κόσμο».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube