Γιατί η Apple προσλαμβάνει υψηλόβαθμα στελέχη της Tesla;

Γιατί η Apple προσλαμβάνει υψηλόβαθμα στελέχη της Tesla;

Φουντώνουν τα σενάρια ότι η Apple ετοιμάζει το δικό της αυτοκίνητο ή ότι «ψήνεται» εξαγορά της εταιρείας του Musk.

Άλλο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Tesla προσέλαβε η Apple. Πρόκειται για τον Steve MacManus, το τρίτο στη σειρά στέλεχος της Tesla που «μετακομίζει» στην Aplle. 
Ο MacManus, αντιπρόεδρος της Tesla, υπεύθυνος της μηχανικής για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αυτοκινήτων, εγκατέλειψε πρόσφατα την αυτοκινητοβιομηχανία και έχει ενταχθεί στην Apple ως ανώτερο στέλεχος, σύμφωνα με το προφίλ του LinkedIn.

Ο MacManus είχε προσληφθεί στην Tesla το 2015 και αφού προηγουμένως είχε θητεύσει σε θέσεις ευθύνης στις Jaguar Land Rover, Bentley και Aston Martin.

Οι ιδιαίτερες ικανότητές τους στον εσωτερικό σχεδιασμό των αυτοκινήτων, δίνει τροφή στα σενάρια που θέλουν την Apple να έχει δρομολογήσει την κατασκευή του δικού της -ηλεκτρικού - αυτοκινήτου. Επισήμως πάντως, παρά το γεγονός ότι ρωτήθηκε, η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει την ένταξη του MacManus στο δυναμικό της. 

Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει επίσης προσλάβει τον Μάρτιο τον πρώην αντιπρόεδρο της Tesla, υπεύθυνο για τους ηλεκτροκινητήρες, τον Michael Schwekutsch τον Μάρτιο και τον προηγούμενο Αύγουστο τον επίσης κορυφαίο μηχανικό της Tesla, τον Doug Field.

Οι κινήσεις αυτές της Apple είχαν προκαλέσει την οργή του Elon Musk ο οποίος σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt είχε αποκαλέσει την Apple «νεκροταφείο της Tesla», θέλοντας να πει ότι παίρνει άχρηστα στελέχη από την εταιρεία του.  

Ωστόσο, αναλυτές ειδικοί στα της παγκόσμιας βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας, επισημαίνουν πως οι κινήσεις αυτές της Apple μπορεί να εντάσσονται σε μια νέα εποχή στενής συνεργασίας στις σχέσεις των δύο εταιρειών, ενώ κάποιοι άλλοι προχωρούν ακόμη περισσότερο και μιλούν και για εξαγορά της Tesla από την Apple. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube