Η γιαγιά με το πιστολάκι που έγινε viral στις ΗΠΑ

Η γιαγιά με το πιστολάκι που έγινε viral στις ΗΠΑ

Τι σκέφτηκε για να κάνει τα αυτοκίνητα να κόβουν ταχύτητα στη γειτονιά της.

Η Patti Forest Baumgartner είναι μια ήσυχη γιαγιά που ζει στο Finley Point στη βορειοδυτική Μοντάνα. Καθημερινά έβλεπε τα αυτοκίνητα να περνούν με μεγάλη ταχύτητα από το δρόμο κοντά στο σπίτι της και ανησυχούσε για τα εγγόνια της που έπρεπε να διασχίσουν το δρόμο για να πάνε στο σχολείο, ή να κάνουν με ασφάλεια ποδήλατο.

Σκέφτηκε λοιπόν ότι οι οδηγοί θα έκοβαν ταχύτητα αν έβλεπαν πως κάποιος μπορεί να τους ελέγξει.
Πήρε μια καρέκλα και το πιστολάκι μαλλιών, στήθηκε στην άκρη του δρόμου και άρχισε να «σημαδεύει» με αυτό τα αυτοκίνητα που έρχονταν. Οι οδηγοί από μακριά δεν μπορούσαν να διακρίνουν τι ακριβώς κρατά τη γιαγιά στο χέρι της και κάπως έτσι σηκώνουν το πόδι από το γκάζι, πιστεύοντας πως πρόκειται για ένα «πιστόλι» μέτρησης ταχύτητας.

Μάλιστα ανέβασε σχετικές φωτογραφίες και στο facebook και κάπως έτσι έγινε viral. Μάλιστα, τις φωτογραφίες είδε και η τοπική αστυνομία η οποία θέλησε να την βραβεύσει για την εθελοντική της δράση και την έχρισε επίτιμη αστυνομικό δίνοντάς της και ένα καπέλο και ένα σήμα αστυνομικού.

Σίγουρα η μέθοδος της  Baumgartner δεν είναι και η καλύτερη, αποδείχθηκε όμως άκρως αποτελεσματική κάνοντας τους οδηγούς να μειώνουν ταχύτητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube