Η γερμανική κυβέρνηση θα δώσει πάνω από €1 δισ. στην Tesla!

Η γερμανική κυβέρνηση θα δώσει πάνω από €1 δισ. στην Tesla!

Το κονδύλι αφορά την κατασκευή του Tesla Gigafactory για την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.

Η Γερμανική κυβέρνηση θα δώσει στην Tesla τουλάχιστον €1 δισεκατομμύριο από δημόσιο χρήμα ως μέρος της συμφωνίας για άνοιγμα του εργοστασίου παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με το Business Insider, την είδηση επιβεβαιώνουν πηγές από την κυβέρνηση της Γερμανίας. Τα χρήματα προέρχονται κυρίως από τα δημόσια ταμεία της χώρας, αλλά και από το κρατίδιο του Βραδεμβούργου στο οποίο ανήκει η περιοχή που χτίζεται το Gigafactory. Παρόλα αυτά, το υπουργείο οικονομικών δήλωσε πως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το πόσα χρήματα θα δοθούν στην Tesla.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι Γερμανοί δεν θέλουν την Tesla

Tesla

Η συμφωνία είναι μέρος του γενικότερου σχεδίου European Battery Innovation project που εγκρίθηκε πρόσφατα από την Ευρωβουλή. Αυτό περιλαμβάνει κίνητρα για πάνω από 40 κράτη και επιτρέπει την επένδυση €2,9 δισεκατομμυρίων για εργοστάσια παραγωγής μπαταριών στην Ευρώπη. Στόχος είναι η υποστήριξη των επενδύσεων και η μείωση της ανάγκης για εισαγωγές από την Κίνα.

Τα κονδύλια θα διατεθούν για την ενίσχυση κατασκευαστών και από την Ευρώπη, όπως η BMW, ενώ οι τελικές αποφάσεις για το πόσα θα πάρει η κάθε εταιρεία θα παρθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

[Πηγή: Autocar μέσω Business Insider]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube