Οι Γερμανοί δεν θέλουν την Tesla

Οι Γερμανοί δεν θέλουν την Tesla

Διαδηλώσεις στο Βερολίνο από ακτιβιστές – Γιατί  δεν θέλουν το εργοστάσιο του Elon Musk.

Γερμανοί ακτιβιστές διαδήλωσαν εναντίον της κατασκευής του εργοστασίου της Tesla που θα κτιστεί στο Gruenheide, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Βερολίνο.

Οι ακτιβιστές διατείνονται ότι η λειτουργία του εργοστασίου θα  επιφέρει «εκτεταμένα και σοβαρά προβλήματα με την παροχή πόσιμου νερού και την απόρριψη των λυμάτων».

Η λειτουργία του εργοστασίου – σύμφωνα πάντα με τους ακτιβιστές – απαιτεί πάνω από 300 κυβικά νερού ανά ώρα, κάτι που θα έχει άμεσες επιπτώσεις στα υδάτινα αποθέματα της περιοχής.

Επιπλέον η τοποθεσία που έχει επιλεγεί είναι μια δασική προστατευόμενη έκταση. Οι διαδηλωτές ισχυρίζονται ότι το εργοστάσιο θα μπορούσε να κατασκευαστεί κάπου αλλού, σε μια τοποθεσία που να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.

Η Tesla ανακοίνωσε επίσημα τον Νοέμβριο ότι θα φτιάξει στη Γερμανία το ευρωπαϊκό της εργοστάσιο, κάτι που καταρχήν έγινε ενθουσιωδώς δεκτό, καθώς θα ανοίξουν πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Τώρα όμως ανακύπτουν ως φαίνεται αντιρρήσεις σε σχέση με την επιλεγείσα τοποθεσία και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η λειτουργία του Gigafactory.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube