Η Ferrari θα επεκτείνει την γκάμα της σε νέες κατηγορίες

Η Ferrari θα επεκτείνει την γκάμα της σε νέες κατηγορίες

«Θέλουμε να γίνουμε λιγότερο προβλέψιμοι», δηλώνει ο Enrico Galliera.

Η Ferrari θα επεκτείνει την γκάμα της σε νέες κατηγορίες προσεγγίζοντας διαφορετικούς πελάτες με στόχο την ανάπτυξη όπως δήλωσε ο Enrico Galliera, υπεύθυνος marketing της ιταλικής φίρμας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Galliera δήλωσε στο Autocar: «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να γίνουμε λιγότερο προβλέψιμοι. Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε στον ανασχεδιασμό των μελλοντικών μας μοντέλων.»

«Για παράδειγμα, η SF90 Stradale δεν είναι ένα όχημα που υπήρχε στη γκάμα μας παλαιότερα. Είναι ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο, με νέα τεχνολογία σε νέα κατηγορία. Είναι αυτό που λέμε ένα supercar γκάμας. Δεν είναι μια La Ferrari, όμως έχει επιδόσεις υπεραυτοκινήτου - και είναι διαθέσιμη σε μεγαλύτερο εύρος πελατών.»

«Άλλο παράδειγμα είναι η Portofino που δεν είναι απαραίτητα μια κορυφαία Ferrari αλλά είναι πιο κομψή, πιο άνετη. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που ήθελαν μια Ferrari αλλά ένιωθαν φόβο απέναντι σε ένα όχημα υψηλών επιδόσεων.»

Ferrari SF90 Stradale

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η λίστα αναμονής για μοναδικά μοντέλα της Ferrari φτάνει τα 5 χρόνια

Η Ferrari έχει επιβεβαιώσει πως θα παρουσιάσει 5 νέα μοντέλα μέσα στο 2019. Εκτός από τις F8 Tributo, P80/C και SF90 Stradale που έχουν ήδη παρουσιαστεί, γνωρίζουμε πως αναμένεται η πρεμιέρα της ανοικτής 812 Superfast στην έκθεση Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο. Παρόλα αυτά, είναι ακόμα άγνωστο το ποιο νέο μοντέλο θα ακολουθήσει μέσα στη χρονιά.

Ο Galliera πιστεύει πως μια μάρκα μπορεί να διατηρήσει την αποκλειστικότητα ενώ αναπτύσσεται: «Αυτή είναι η στρατηγική μας για το μέλλον. Δεν θα πουλάμε περισσότερες μονάδες από το ίδιο προϊόν. Θα αναπτυσσόμαστε χωρίς να πιέζουμε κάποιο μοντέλο. Θα αναπτυχθούμε μέσα από την επέκταση σε νέες κατηγορίες. Και προσβλέπουμε σε περαιτέρω ανάπτυξη στα ακριβότερα μοντέλα, όπως για παράδειγμα με την SF90 που έχει τιμή 25% υψηλότερη σε σύγκριση με την υπόλοιπη γκάμα.»

Το 2018, η Ferrari πούλησε 9.251 αυτοκίνητα, μια επίδοση που αναμένεται να ξεπεραστεί το 2019. Μια σημαντική ώθηση στον όγκο των πωλήσεων θα δώσει το πρώτο SUV από το Maranello που θα παρουσιαστεί το 2022.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube