Η Ferrari εξασφάλισε έξτρα χρόνο για τη συμμόρφωση με τους ρύπους

Η Ferrari εξασφάλισε έξτρα χρόνο για τη συμμόρφωση με τους ρύπους

Οι κατασκευαστές με μικρό αριθμό παραγωγής, όπως η Ferrari και η ΜcLaren κέρδισαν περισσότερο χρόνο από την ΕΕ για να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων.

Εκπομπές ρύπων

Οι μάρκες με μικρό αριθμό παραγωγής αυτοκινήτων όπως οι Ferrari, McLaren και Αston Martin απέκτησαν από την ΕΕ περισσότερο χρόνο για να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων τους. Θυμίζουμε ότι οι παραπάνω κατασκευαστές θα έπρεπε να συμμορφωθούν με αυστηρά μέτρα εκπομπών ρύπων από το 2029.

Συγκεκριμένα, η EE επέτρεψε σε αυτοκινητοβιομηχανίες που η παραγωγή τους δεν ξεπερνά τις 10.000 μονάδες ετησίως, να εξαιρεθούν από τους κανονισμούς γύρω από τις εκπομπές ρύπων μέχρι το 2035, χαρίζοντας τους έτσι παράταση έξι χρόνια. 

Εκπομπές ρύπων

Θυμίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε πρόσφατα τη λήξη πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, περιλαμβανομένων των υβριδικών, από το 2035. Όπως θα περίμενε κανείς, η απόφαση αυτή συνοδεύτηκε από πολλές αντιδράσεις. 

Από πλευράς της, η Ιταλία, θέλοντας να προστατεύσει τις εγχώριες μάρκες όπως οι Ferrari, Lamborghini και Pagani, πρότεινε στην EE την εξαίρεση τους από την απαγόρευση μιας και δεν διαθέτουν αρκετούς πόρους για να εξελίξουν συστήματα ηλεκτροκίνησης που θα ταιριάζουν στις ανάγκες τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube