Η ΕΕ ελπίζει να καθυστερήσει η επιβολή δασμών από τον Trump στα αυτοκίνητά της

Η ΕΕ ελπίζει να καθυστερήσει η επιβολή δασμών από τον Trump στα αυτοκίνητά της

Η Ουάσινγκτον έχει ανακοινώσει ως καταληκτική ημερομηνία την 18η Μαΐου.

Η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Cecilia Malmstrom δήλωσε ότι ελπίζει ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump να μην προχωρήσει στις 18 Μαΐου όπως προαναγγείλει στην επιβολή δασμών στα αυτοκίνητα που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
για τιμολόγια των ΗΠΑ για αυτοκίνητα που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στη εφημερίδα Sueddeutsche τη Δευτέρα.

Ο Trump που έχει ήδη προχωρήσει στην επιβολή δασμών ύψους $ 200 δις από τις αρχές του μήνα στις εισαγωγές από την Κίνα, είναι έτοιμος να αποφασίσει αντίστοιχη κίνηση για τα εισαγόμενα από την ΕΕ οχήματα, κίνηση που αν υλοποιηθεί θα επηρεάσει εξαγωγές οχημάτων και ανταλλακτικών συνολικής αξίας $ 53 δις.

Η Cecilia Malmstrom δήλωσε σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche , πως είναι πολύ πιθανό η υλοποίηση επιβολής δασμών για τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα να καθυστερήσει καθώς η Ουάσινγκτον επικεντρώνεται στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο. «Υπάρχουν ενδείξεις ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια παράταση εξαιτίας των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας", ανέφερε η Malmstrom.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση Trump αποφασίσει να προχωρήσει στην επιβολή δασμών στις 18 Μαΐου, η ΕΕ έχει έτοιμο έναν κατάλογο προϊόντων των ΗΠΑ στα οποία θα μπορούσαν να επιβληθούν ως αντίποινα δασμοί ύψους € 20 δις.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει εδώ και καιρό πως αρνούνται να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων με Trump για το συγκεκριμένο θέμα, αφού η όποια διαπραγμάτευση θα είναι «με το πιστόλι στον κρόταφο», όπως χαρακτηριστικά λένε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube