Η διαμαρτυρία των ηλεκτρικών: Μπλόκαραν την πρόσβαση σε βενζινάδικο [video]

Η διαμαρτυρία των ηλεκτρικών: Μπλόκαραν την πρόσβαση σε βενζινάδικο [video]

Ο αποκλεισμός του πρατηρίου βενζίνης στην Κροατία διήρκεσε 6 λεπτά.

Μια ομάδα από ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων στην Κροατία προέβησαν σε μια κίνηση διαμαρτυρίας μπλοκάροντας με τα αυτοκίνητά τους την πρόσβαση σε βενζινάδικο για έξι λεπτά. Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο ώστε να μην αποκλείει την πρόσβαση σε φορτιστές με το να παρκάρει στις ειδικές θέσεις που προορίζονται για ηλεκτρικά μοντέλα.

Ο Igor Kolovrat, ένας από τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας δήλωσε: «Η εκδίκηση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου! Έτσι γίνεται όταν δεν βρίσκεις άλλη λύση να τονίσεις το πρόβλημα των μπλοκαρισμένων θέσεων φόρτισης ηλεκτρικών μοντέλων εκτός από το να μπλοκάρεις ένα πρατήριο βενζίνης χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η διαμαρτυρία κράτησε 6 λεπτά και δεν ήταν η πρόθεσή μας να ενοχλήσουμε κανένα αλλά να δείξουμε πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι εδώ και έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.»

Όπως βλέπουμε από τις εικόνες και το βίνετο, στη διαμαρτυρία συμμετείχαν αρκετά Tesla Model S, Nissan Leaf, Volkswagen eUp!, Volkswagen eGolf, Hyundai Kona EV, smart EQ Fortwo και BMW i3. Δε γνωρίζουμε πώς αντέδρασαν οι οδηγοί συμβατικών οχημάτων σε αυτή την κίνηση και μένει να δούμε αν η εν λόγω ενέργεια θα βρει μιμητές και σε άλλα σημεία του κόσμου.

Πηγή: Insideevs

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube