Η De Tomaso επιστρέφει με νέο πρωτότυπο στο Goodwood

Η De Tomaso επιστρέφει με νέο πρωτότυπο στο Goodwood

Το Project P θα αφηγηθεί την ιστορία του Alejandro de Tomaso.

Η De Tomaso αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο με το όνομα Project P στα πλαίσια του φετινού Goodwood Festival of Speed τον Ιούλιο, σηματοδοτώντας την επιστροφή του θρυλικού ονόματος στο αυτοκινητιστικό στερέωμα.

Ο CMO της De Tomaso, Ryan Berris, τοποθέτησε τον ιδρυτή της φίρμας Alejandro de Tomaso στο ίδιο επίπεδο με μεγάλα ονόματα της αυτοκίνησης όπως οι Enzo Ferrari και Ferruccio Lamborghini, λέγοντας πως το επερχόμενο Project P θα αφηγηθεί την ιστορία του.

Να διευκρινίσουμε πως η επιστροφή της De Tomaso δεν έχει σχέση με το Panthera Project της Ares Design που είναι εμπνευσμένο σχεδιαστικά από την De Tomaso Pantera του 1970.

De Tomaso Pantera

Η De Tomaso ιδρύθηκε το 1959 από τον Alejandro De Tomaso, και έγινε γνωστή από το κεντρομήχανο υπεραυτοκίνητο Pantera το οποίο παρήχθει μεταξύ 1971 και 1992. Εκτός από τα λιγοστά αυτοκίνητα δρόμου, η εταιρεία κατασκεύασε και μονοθέσια της Formula 1 ενώ από την κατοχή της πέρασαν κατά καιρούς γνωστές εταιρείες όπως η Ghia, Vignale και Maserati. 

H De Tomaso πτώχευσε το 2003, λίγο μετά το θάνατο του ιδρυτή της. Το 2014, η Apollo αγόρασε τα δικαιώματα του ονόματος De Tomaso και ξεκίνησε την εξέλιξη ενός νέου υπεραυτοκινήτου, αντάξιου της ιστορίας της φίρμας από την Αργεντινή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube