Η Continental Le Mans απέναντι στον πραγματικό νικητή [video]

Η Continental Le Mans απέναντι στον πραγματικό νικητή [video]

Με διπλάσια αναλογία κιλών ανά ίππο, άλλος έχει την ονομασία Le Mans κι άλλος τη χάρη.

Bentley Continental GT Speed Le Mans Edition

Η βρετανική εταιρεία αποφάσισε να τιμήσει τη νίκη της Speed ​​8 στις 24 Ώρες του Le Mans του 2003 με την επετειακή έκδοση Continental GT Speed Le Mans Edition. Όταν όμως τα δύο αυτοκίνητα τέθηκαν αντιμέτωπα, το όχημα παραγωγής δεν κατάφερε να συμβαδίσει με το 20χρονο αγωνιστικό.

Η Bentley δεν σταματά να διατυμπανίζει την πλούσια ιστορία της στο Le Mans, παρ' ότι η πλειονότητα των νικών της επετεύχθη πριν από σχεδόν εκατό χρόνια. 

Ενδοοικογενειακή διαμάχη Bentley: η Continental GT Speed Le Mans Edition τα βάζει με το αυτοκίνητο που τιμά, τη Speed 8 που νίκησε στις 24 Ώρες του Le Mans το 2003. Δύσκολα τα πράγματα

Ωστόσο, η εταιρεία κέρδισε και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χιλιετίας τον πιο θρυλικό αγώνα αντοχής στον κόσμο. Αποφάσισε λοιπόν να τιμήσει την 20ή επέτειο του επιτεύγματος με μια νέα επετειακή έκδοση της Continental GT.

Bentley Continental GT Speed Le Mans Edition

Με τη βαρύγδουπη ονομασία Bentley Continental GT Speed ​​Le Mans Edition, το μοντέλο περιορισμένης παραγωγής κατασκευάστηκε σε μόλις 48 μοντέλα, που χρησιμοποιούν τον W12 κινητήρα των 6,0 lt, απόδοσης 659 PS και 990 Nm.

Το τιμώμενο αγωνιστικό μοντέλο δεν μπορεί να καυχηθεί για αντίστοιχα εντυπωσιακά νούμερα. Η Bentley Speed ​​8 κέρδισε το Le Mans το 2003 αρκούμενη σε έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 4,0 lt με απόδοση 600 PS.

Ωστόσο, ο νικητής του Le Mans είναι σημαντικά ελαφρύτερος από τη Continental GT Speed. Στην πραγματικότητα, ζυγίζει λιγότερο από το μισό σε σχέση με το αυτοκίνητο δρόμου, 950 έναντι 2.200 kg.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το ηχοσύστημα της Bentley Batur κοστίζει όσο ένα μικρό SUV!

Η διαφορά στο βάρος υπερκαλύπτει και με το παραπάνω τη σχετική έλλειψη ισχύος έναντι της πληθωρικής Continental GT Speed. Με σχεδόν μισή αναλογία κιλών ανά ίππο, ο συμπαθής Mat Watson του CarWow επιβεβαίωσε στο πρόσφατο βίντεό του αυτό που προδίκαζαν οι νόμοι της Φυσικής.

Bentley Continental GT Speed Le Mans Edition

Εκκινώντας εκ κινήσει με 50 mph (87 km/h), η Bentley Speed ​​8 άνοιξε αμέσως διαφορά από την πολυτελή Continental. Ήταν τέτοια η απόσταση που τiς χώριζε, ώστε ο Watson επανέλαβε την αναμέτρηση, επιλέγοντας 2α αντί για 3η σχέση στο κιβώτιο. Και πάλι όμως έχασε με μεγάλη διαφορά.
Ακόμη κι όταν ξεκίνησε να επιταχύνει κάμποσο νωρίτερα, το αγωνιστικό του Le Mans προσπέρασε την επετειακή «αδερφή» του πριν τον τερματισμό στο 1/2 του μιλίου.

Bentley Continental GT Speed Le Mans Edition

Τα δύο μοντέλα παρατάχθηκαν στην εκκίνηση, σε ένα εικονικό 1/4 του μιλίου, ίσως την πιο κλασική κόντρα από στάση. Αν κι η Bentley Speed ​​8 ήταν πιο δύσκολη στον χειρισμό (δεν σχεδιάστηκε άλλωστε για να κυριαρχεί στις εκκινήσεις), το 20χρονο αγωνιστικό δε δυσκολεύτηκε με το σημαντικά βαρύτερο αυτοκίνητο δρόμου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube