Η Chevrolet C8 Corvette κυνηγά στην πίστα μια Porsche 911 GT3 RS [video]

Η Chevrolet C8 Corvette κυνηγά στην πίστα μια Porsche 911 GT3 RS [video]

Τα δύο σπορ μοντέλα συναντήθηκαν στο Willow Springs Raceway της California

Τα βίντεο με τις Chevrolet C8 Corvette Stingray έχουν κατακλύσει το YouTube καθώς οι νέοι τους ιδιοκτήτες δεν χάνουν την ευκαιρία να . Ένας από αυτούς είναι και ο Speed Phenom που επισκέφθηκε για πρώτη φορά με τη νέα του Corvette την πίστα Willow Springs Raceway στην California. Εκεί, συνάντησε μια Porsche 911 GT3 RS την οποία ακολούθησε με σχετικά γρήγορους ρυθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μια ολοκαίνουρια Chevrolet C8 Corvette τράκαρε λίγο μετά την παραλαβή της [video]

Φυσικά δεν είναι εφικτό να βγάλουμε ασφαλή συμπέρασμα για τη σύγκριση μεταξύ των δύο αυτοκινήτων από ένα ερασιτεχνικό βίντεο αυτού του είδους, καθώς δε γνωρίζουμε το επίπεδο των οδηγών και την εξοικείωσή τους με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της κάθε κατασκευής. Επίσης, μπορεί τα δύο μοντέλα να έχουν παραπλήσιες επιδόσεις, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τη μεγάλη διαφορά τους ως προς τη στόχευση και το στήσιμο. Ενδεικτικό είναι πως στην πίστα του Nürburgring, η εμφανώς πιο πιστάδικη 911 GT3 RS "ρίχνει" περίπου 30" στη βασική έκδοση της κεντρομήχανης Corvette

Παρόλα αυτά πρέπει να παραδεχτούμε πως βίντεο σαν αυτό μας δίνουν την ευκαιρία να μπούμε για λίγο στην ατμόσφαιρα ενός trackday με εκπληκτικό ήχο και πλούσια δράση.

Για την ιστορία να πούμε πως η Chevrolet Corvette Stingray χρησιμοποιεί το νέο ατμοσφαιρικό V8 LT2 6,2 λίτρων με απόδοση 502 PS και 637 Nm ροπής. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,0" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 311 km/h.

Από την άλλη μεριά, η Porsche 911 GT3 RS φορά ατμοσφαιρικό boxer κινητήρα 4,0 λίτρων με απόδοση 520 PS και 470 Nm ροπής. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,2" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 312 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε την 991.2 Porsche 911 GT3 RS [video]

[Πηγή: Speed Phenom μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube