Η BYD έφτασε την παραγωγή 7 εκατομμυρίων αυτοκινήτων

Η BYD έφτασε την παραγωγή 7 εκατομμυρίων αυτοκινήτων

Η BYD, ο κορυφαίος κατασκευαστής αυτοκινήτων νέας ενέργειας και μπαταριών ισχύος στον κόσμο, έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο που έχει κατασκευάσει 7 εκατομμύρια αυτοκινήτων νέας ενέργειας.

BYD

Ένα DENZA N7, φέρει τον αριθμό -ορόσημο- για την εταιρεία και κύλισε τους τροχούς του στο εργοστάσιο της Chinan στην Κίνα, συμβολίζοντας άλλη μια σημαντική επιτυχία για την BYD.

Η BYD είχε φτάσει την παραγωγή του 1 εκατομμυρίου αυτοκινήτων νέας ενέργειας  τον Μάιο του 2021 και επιτάχυνε αυτόν τον αριθμό τριπλασιάζοντάς τον μέσα σε 18 μήνες, ξεπερνώντας στη συνέχεια τις 5 εκατομμύρια μονάδες στους μόλις 9 επόμενους μήνες. Κατόπιν, σε 7 μήνες από αυτό το σημείο, η BYD εκτόξευσε την παραγωγή προς το ορόσημο των 7 εκατομμυρίων μονάδων, επιδεικνύοντας μια δυναμική αλυσίδα εφοδιασμού από την αρχή έως το τέλος της παραγωγής και τα οφέλη των συνεργειών και κλίμακας.

H BYD έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο που έχει κατασκευάσει 7 εκατομμύρια αυτοκινήτων νέας ενέργειας

BYD

Το 2023, οι συνολικές ετήσιες πωλήσεις της BYD αυξήθηκαν στις 3,02 εκατομμύρια μονάδες, εδραιώνοντας τη θέση της ως παγκόσμιος ηγέτης στις πωλήσεις οχημάτων που φέρουν αυτές τις τεχνολογίες, φιλικές προς το περιβάλλον. Διάφορα μοντέλα από την ευρεία γκάμα της μάρκας ηγήθηκαν σε πωλήσεις στις κατηγορίες τους.

Με έντονη δραστηριότητα στη διεθνή αγορά, η BYD επέκτεινε γρήγορα την παγκόσμια παρουσία της το 2023, με εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων νέας ενέργειας που υπερέβησαν τις 240.000 μονάδες σε εξαγωγές —αύξηση 337% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Μέχρι σήμερα, τα επιβατικά αυτοκίνητα νέας ενέργειας της BYD διατίθενται σε 64 χώρες και περιοχές παγκοσμίως, με στρατηγικές επενδύσεις σε εγκαταστάσεις κατασκευής στην Ταϊλάνδη, τη Βραζιλία, το Ουζμπεκιστάν και την Ουγγαρία. Φέτος, η BYD γίνεται επίσημος συνεργάτης του πρωταθλήματος ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου UEFA 2024, συστήνοντας τα αυτοκίνητα νέας ενέργειας στην παγκόσμια σκηνή.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube