Η Bugatti επιτάχυνε ακόμη στα 490 km/h σύμφωνα με τον οδηγό της

Η Bugatti επιτάχυνε ακόμη στα 490 km/h σύμφωνα με τον οδηγό της

Το τελευταίο ρεκόρ ταχύτητας της εταιρείας θα μπορούσε να είναι ακόμη υψηλότερο όπως δήλωσε ο Andy Wallace.

Ο Andy Wallace, ο άνθρωπος που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της Bugatti Chiron Super Sport 300+ και πέτυχε το ασύλληπτο ρεκόρ των 490,484 km/h στην πίστα Ehra-Lessien, πιστεύει ότι θα μπορούσε να πάει ακόμα γρηγορότερα αν είχε μεγαλύτερη ευθεία καθώς το αυτοκίνητο επιτάχυνε ακόμα και σε αυτή την ταχύτητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η έκδοση παραγωγής της Bugatti Chiron Super Sport 300+ [video]

Πιο συγκεκριμένα, ο έμπειρος οδηγός δοκιμών της Bugatti δήλωσε στο Autoblog: «Δε νομίζω πως αυτή είναι η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου γιατί ακόμα επιτάχυνε. Σε αυτή την ταχύτητα καλύπτεις ένα χιλιόμετρο σε κάθε επτά δευτερόλεπτα. Φυσικά χρειάζεσαι κάποια απόσταση - όχι απαραίτητα χρόνο, αλλά αρκετά μεγάλη απόσταση - ώστε να μειώσεις την ταχύτητα του αυτοκινήτου σε ασφαλές επίπεδο για τη στροφή. Για να πάμε ταχύτερα χρειαζόμαστε είτε λιγότερη αντίσταση στον αέρα, είτε ένα μακρύτερο δρόμο.»

Ο Βρετανός, ο οποίος εκτός από το ρεκόρ με την Bugatti είχε πετύχει και το ρεκόρ ταχύτητας της McLaren F1, πιστεύει πως ίσως θα μπορούσε να κρατήσει το πόδι του στο γκάζι για ένα ακόμη δευτερόλεπτο προτού πατήσει τα φρένα, κάτι που θα ήταν αρκετό για να βελτιώσει την επίδοσή του κατά λίγα ακόμα χιλιόμετρα την ώρα.

Bugatti

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ρεκόρ 490 km/h από την Bugatti Chiron [video]

Μιλώντας για τις προκλήσεις κατά τη διάρκεια της εμπειρίας του, ο Andy Wallace δήλωσε: «Λόγω της νέας ασφαλτόστρωσης, υπάρχει ένα σημείο στο δρόμο που δεν είναι όσο επίπεδο όσο θα έπρεπε. Η ομάδα μου έκανε αστεία λέγοντας ότι δεν μπορούν να το αισθανθούν σε ένα φυσιολογικό αυτοκίνητο. Όμως αν περάσεις από αυτό με ταχύτητα 446 km/h, μετατρέπεται σε ένα μεγάλο άλμα. Είναι μια ράμπα. Η ανάρτηση τερματίζει και προσγειώνεσαι με μια ταλάντωση. Όταν περνάς από αυτό το σημείο και δεν έχεις σοβαρό πρόβλημα, αποκτάς μεγάλη ώθηση για να συνεχίσεις με τέρμα γκάζι για το υπόλοιπο.»

Εκτός από τον οδηγό, και ο υπεύθυνος εξέλιξης της Bugatti, Stefan Ellrott, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Chiron Super Sport 300+ θα μπορούσε να πιάσει τα 515 km/h αν η απόπειρα ρεκόρ γινόταν στη μεγάλη ευθεία της Νεβάδα, λόγω διαφορετικού υψόμετρου. Παράλληλα, η Michelin έχει δηλώσει πως τα ελαστικά της έχουν δοκιμαστεί για να αντέχουν σε ταχύτητες μέχρι και 510 km/h οπότε όλα θα ήταν πιθανά αν η Bugatti δεν είχε δηλώσει ότι αποσύρεται από το κυνήγι νέων ρεκόρ ταχύτητας.

Πηγή: Autoblog

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube