Η Βαρκελώνη επενδύει στα ηλεκτρικά λεωφορεία

Η Βαρκελώνη επενδύει στα ηλεκτρικά λεωφορεία

Εξασφάλισε χρηματοδότηση € 73,5 εκατ. για αντικατάσταση 250 παλαιών ρυπογόνων λεωφορείων.

Η Βαρκελώνη γίνεται «πράσινη» πόλη με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Η τελευταία ανέκρινε χρηματοδότηση ύψους € 73,5 εκατ. € προς την εταιρεία που διαχειρίζεται τις δημόσιες μεταφορές στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, με σκοπό να προχωρήσει σε αντικατάσταση των παλαιών πετρελαιοκίνητων λεωφορείων με νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα και υβριδικά.

Συγκεκριμένα, σταδιακά πρόκειται να αντικατασταθούν πάνω από 250 λεωφορεία με 116 αμιγώς ηλεκτρικά με τα υπόλοιπα να είναι ή υβριδικά ή με κινητήρα νέας τεχνολογίας που καταναλώνει φυσικό αέριο.
Το σχέδιο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021.

Όπως αναφέρει το electrek.co, στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας δεν είναι μόνον η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αλλά και η μείωση της χρήσης των ιδιωτικών μέσων μεταφοράς μέσα στην πόλη. Τα καινούργια λεωφορεία θα είναι ένα ακόμη κίνητρο για τους πολίτες να αφήσουν στο γκαράζ του σπιτιού τους το αυτοκίνητό τους, κάτι που έτσι κι’ αλλιώς οι Καταλανοί έχουν κάνει, αφού μέσα στην τελευταία εξαετία οι μετακινήσεις με τα δημόσια μέσα μεταφοράς έχει αυξηθεί κατά 17%.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που διαχειρίζεται τα ΜΜΜ, ο Enric Cañas, δήλωσε πως πρωταρχικός μας στόχος είναι η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, έστω και αν αυτό συνεπάγεται περισσότερες επενδύσεις για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών.

Η Βαρκελώνη φαίνεται να ακολουθεί κατά πόδας το παράδειγμα της πρωτεύουσα της Γαλλίας, αφού οι Αρχές στο Παρίσι ανακοίνωσαν ότι 800 ηλεκτρικά λεωφορεία θα αντικαταστήσουν άμεσα τα ισάριθμα παλαιά πετρελαιοκίνητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube