Hyundai και Kia ανακαλούν αριθμό-ρεκόρ ηλεκτρικών

Hyundai και Kia ανακαλούν αριθμό-ρεκόρ ηλεκτρικών

Εξαιτίας βλάβης στις μονάδες ενσωματωμένου ελέγχου φόρτισης (ICCU), η Hyundai και η Kia θα πρέπει να ανακαλέσουν σχεδόν 500.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε παγκόσμια κλίμακα.

Hyundai Ioniq 5

Εάν έχεις ηλεκτρικό Hyundai ή Kia που δεν παίρνει εμπρός ή δεν ξεκινά, η λύση μάλλον βρέθηκε.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Hyundai Motor εντόπισε μια επίμονη βλάβη στην ενσωματωμένη μονάδα ελέγχου φόρτισης.

Η αλλαγή της ICCU στα Hyundai/Kia δεν θα γίνει οριζόντια, αλλά μόνο για όσα αυτοκίνητα εμφανίζουν κωδικό σφάλματος

Η ICCU εν συντομία, αποτελεί τη μονάδα που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των μπαταριών και τη διαχείριση της ισχύος του αυτοκινήτου. Εάν υπάρχει πρόβλημα, το αυτοκίνητο ενδέχεται να μην ξεκινά ή να μην μπορεί να φορτίσει πλήρως την μπαταρία του. Αυτό αφορά ιδιαίτερα το Hyundai Ioniq 5.

Hyundai Ioniq 5

Οι Κορεάτες κατασκευαστές γνώριζαν το πρόβλημα και είχαν προσπαθήσει να το επιλύσουν με μια σημαντική ενημέρωση της ICCU πριν από 6+ μήνες. Αλλά τα παράπονα συνέχισαν να έρχονται από τους αντιπροσώπους.

Τελικά ελήφθη η απόφαση για ανάκληση των μοντέλων που χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα. Η αλλαγή της ICCU δεν θα γίνει οριζόντια, αλλά μόνο για όσα αυτοκίνητα εμφανίζουν κωδικό σφάλματος μόλις συνδεθούν στον υπολογιστή. Επί του παρόντος, εκτιμάται ότι αυτό θα επηρεάσει σχεδόν 500.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως, περιλαμβανομένων 170.000 μόνο στην Κορέα.

Εάν είστε κάτοχος λοιπόν και αντιμετωπίζετε το παραπάνω πρόβλημα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αντιπρόσωπο για περισσότερες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube