Hyundai: Εγκαταλείπει την εξέλιξη νέων κινητήρων ντίζελ;

Hyundai: Εγκαταλείπει την εξέλιξη νέων κινητήρων ντίζελ;

Οι πετρελαιοκινητήρες της Hyundai φαίνεται πως θα πέσουν θύμα της στρατηγικής εξηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφερε στη δημοσιότητα η σελίδα Korea JoongAng Daily, η Hyundai έβαλε στοπ στην εξέλιξη νέων πετρελαιοκινητήρων από τα μέσα του 2020, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται με ταχύτατους ρυθμούς προς τον εξηλεκτρισμό.

Η απόφαση της κορεάτικης φίρμας να μην επενδύσει σε νέους κινητήρες ντίζελ δεν επηρεάζει τη σημερινή γενιά πετρελαιοκινητήρων Smartstream που θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και θα παραμείνουν στην αγορά για πολλά χρόνια ακόμη.

Σε αντίθεση με τους ντίζελ που ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές τείνουν να εγκαταλείπουν, οι κινητήρες βενζίνης έχουν μέλλον καθώς χρησιμοποιούνται σε όλα τα υβριδικά και plug-in hybrid μοντέλα, τουλάχιστον μέχρι να έρθει η στιγμή του πλήρους εξηλεκτρισμού. Στόχος των μηχανικών κάθε εταιρείας είναι να καταφέρουν να ικανοποιήσουν τις αυστηρές προδιαγραφές Euro 7 που θα ισχύσουν από τα μέσα της δεκαετίας στην αγορά της Ευρώπης.

Μέχρι το 2025, η Hyundai αναμένεται να προσφέρει 23 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του Ioniq 5 που θα κάνει πρεμιέρα σύντομα. 

[Πηγή: Motor1 μέσω Korea JoongAng Daily]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube