«Χρυσό Βραβείο» για το Ford E-Transit από τον Euro NCAP

«Χρυσό Βραβείο» για το Ford E-Transit από τον Euro NCAP

Το αμιγώς ηλεκτρικό Ford E-Transit απέσπασε ένα «Χρυσό Βραβείο» από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης ασφάλειας οχημάτων Euro NCAP για τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού με τα οποία εξοπλίζεται.

Η ολοκληρωμένη σειρά συστημάτων υποστήριξης οδηγού του E-Transit εξασφάλισε στο επαγγελματικό όχημα της Ford ένα «Χρυσό Βραβείο» από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης ασφάλειας οχημάτων Euro NCAP.

Το βραβείο προέκυψε μετά από ανάλυση τεχνολογιών όπως το αυτόνομο φρενάρισμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή σύγκρουσης με άλλα οχήματα, δικυκλιστές και πεζούς, καθώς και συστήματα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, αναγνώρισης οδικών σημάτων και παρακολούθησης επιβατών. 

Με το «Χρυσό Βραβείο» του E-Transit, η Ford προσφέρει τα μοναδικά δύο οχήματα στην κατηγορία 2 τόνων που έχουν κατακτήσει ένα «Gold Award» από τον οργανισμό Euro NCAP στο τομέα των συστημάτων υποστήριξης, καθώς οι ντίζελ εκδόσεις του Transit διακρίθηκαν πρώτα το Δεκέμβριο του 2020. 

«Το Euro NCAP είναι συνώνυμο της ασφάλειας των οχημάτων, και το γεγονός ότι ο οργανισμός απονέμει τώρα το Χρυσό Βραβείο στο E-Transit αποδεικνύει τη δέσμευση της Ford στην ασφάλεια των πελατών σε όλη τη γκάμα των επαγγελματικών οχημάτων της» δήλωσε ο Stuart Southgate, επικεφαλής του τμήματος Safety Engineering της Ford Ευρώπης. «Τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού του E-Transit φροντίζουν για την ασφάλεια των οδηγών και άλλων χρηστών των δρόμων και υποστηρίζουν διαχειριστές που επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν τον παραγωγικό χρόνο των οχημάτων, περιορίζοντας την ίδια στιγμή το κόστος ασφάλισης και επισκευών από ατύχημα.»

Το E-Transit προσφέρει τεχνολογίες υποστήριξης όπως Pre Collision Assist με Pedestrian Detection, Intelligent Adaptive Cruise Control με Traffic Sign Recognition, Blind Spot Information System με Lane Change Warning & Aid, Junction Assist, κάμερα 360 μοιρών και  Reverse Brake Assist.

Στις προσομοιώσεις του Euro NCAP δοκιμάστηκαν οι ενέργειες της τεχνολογίας προειδοποίησης οδηγού και ενεργητικής ασφάλειας όταν το αυτοκίνητο πλησιάζει σταθμευμένα αυτοκίνητα ή οχήματα που κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα, καθώς και περιπτώσεις στις οποίες ένα προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα. Η δοκιμή περιελάμβανε επίσης την απόκριση των συστημάτων όταν ένα παιδί εισέρχεται τρέχοντας στο δρόμο αλλά και καταστάσεις στις οποίες δικυκλιστές και πεζοί περπατούν ή διασχίζουν το δρόμο -εν δυνάμει σενάρια σε αστικά περιβάλλοντα όπου η Ford εκτιμά ότι θα λειτουργεί η πλειοψηφία των E-Transit. 

Το «Χρυσό Βραβείο» του E-Transit επεκτείνει την ηγετική θέση της Ford στις τεχνολογίες ασφάλειας των βαν οχημάτων. Το Transit Custom είναι επίσης Κάτοχος Χρυσού Βραβείου, καθιστώντας την Ford τον μοναδικό κατασκευαστή με «Χρυσούς» νικητές βαν οχημάτων στις κατηγορίες 1 τόνου, 2 τόνων και EV. 

Η εταιρεία ήδη δοκιμάζει πιλοτικά οχήματα E-Transit σε τυπικές καθημερινές συνθήκες λειτουργίας με επιλεγμένους πελάτες σε όλη την Ευρώπη και έχει προγραμματίσει να παραδώσει τα πρώτα ηλεκτρικά Transit στους ιδιοκτήτες τους την άνοιξη του 2022. 

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube