Χρονιά ρεκόρ στην ιστορία της Rolls-Royce το 2022

Χρονιά ρεκόρ στην ιστορία της Rolls-Royce το 2022

Για πρώτη φορά στα 118 χρόνια ζωής της, η Rolls-Royce ξεπέρασε τις 6.000 πωλήσεις σε ένα έτος με τη μέση τιμή πώλησης του κάθε μοντέλου της να ξεπερνά τα €500.000!

Συνολικά, η Rolls-Royce ταξινόμησε τη χρονιά που μας πέρασε 6.021 οχήματα, μια αύξηση της τάξεως του 8% σε σχέση με το 2021 (5.586 αυτοκίνητα), ενώ κατά μέσο όρο κάθε μοντέλο της βρετανικής φίρμας κόστιζε άνω των €500.000! 

 Rolls-Royce

«Το 2022 υπήρξε μια χρονιά ορόσημο για την οικογένεια της Rolls-Royce» δήλωσε ο CEO της φίρμας Torsten Muller-Otvos, για να συμπληρώσει «παρουσιάσαμε την πρώτη ηλεκτρική Rolls-Royce (Spectre) και σπάσαμε κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε πωλήσεις παγκοσμίως. Μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλη η ζήτηση για τα μοντέλα μας που εάν μας το επέτρεπε η παραγωγική μας δυνατότητα, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε και τις 6.500 ταξινομήσεις».

Η «καλύτερη» αγορά για τη Rolls-Royce παρέμεινε αυτή των ΗΠΑ (δεύτερη η Κίνα), με αυτήν ωστόσο της Μέσης Ανατολής να είναι η πιο επικερδής καθώς οι περισσότερες προτάσεις που πάτησαν στα εδάφη της ήταν «custom», που σημαίνει κατά παραγγελία των πελατών. 

Rolls-Royce Gullinan

Κατά μέσο όρο όπως προαναφέραμε κάθε μοντέλο της Rolls-Royce στοίχιζε στους αγοραστές του €500.000, με την Gullinan να ανακηρύσσετε το best-seller μοντέλο της φίρμας και την Ghost να ακολουθεί κατά πόδας. 

Ο Torsten Muller-Otvos δήλωσε σίγουρος πως το 2023 θα είναι ακόμα καλύτερο σε εμπορικό επίπεδο για την Rolls-Royce, καθώς το νέο υπερπολυτελές ηλεκτρικό κουπέ των Βρετανών (Spectre) έχει ήδη γεμίσει τις σελίδες των παραγγελιών για τη νέα χρονιά!

Οι παραδόσεις βέβαια των πρώτων Spectre θα ξεκινήσουν από τα μέσα του 2023.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube