Honda: Τέλος οι κινητήρες ντίζελ στην Ευρώπη από το 2021

Honda: Τέλος οι κινητήρες ντίζελ στην Ευρώπη από το 2021

Η εταιρεία θα διαθέτει μόνο υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου.

Όσοι θέλετε να αποκτήσετε ένα Honda με κινητήρα i-DTEC μάλλον πρέπει να βιαστείτε καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από το 2021 θα σταματήσει να πουλάει αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ στην Ευρώπη.

Οι αυστηρότεροι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων οδηγούν στην αυξανόμενη μείωση της ζήτησης αυτοκινήτων με κινητήρες ντίζελ και η Honda θέλει να στραφεί με γρήγορους ρυθμούς στην ηλεκτροκίνηση.

Υπό αυτό το πρίσμα η Honda θα έχει σαν αιχμή του δόρατος των πωλήσεών της στην Ευρώπη το υβριδικό CR-V, αλλά και το μικρό Honda e που είναι πλήρως ηλεκτροκίνητο και με το οποίο ελπίζει να μπει δυναμικά στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης. Την ίδια στιγμή η επόμενη γενιά του Jazz που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2020 θα προσφέρεται αποκλειστικά ως υβριδικό.

Εκτός από τους κινητήρες ντίζελ που αποσύρονται σταδιακά, η Honda θέλει να μειώσει τον αριθμό των εκδόσεων των μοντέλων της κατά το 1/3 μέχρι το 2025 σε σύγκριση με το σημερινό χαρτοφυλάκιο, μειώνοντας παράλληλα το κόστος παραγωγής παγκοσμίως κατά 10%. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κλείσει το εργοστάσιο της το 2021 στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου συναρμολογεί το Civic / Civic Type R, θέτοντας 3.500 εργαζομένους εκτός εργασίας. Επίσης την ίδια χρονιά θα σταματήσει και η παραγωγή του Civic sedan στην Τουρκία.

Οι εξοικονομήσεις που πραγματοποιούνται μέσω αυτής της διαδικασίας αναδιάρθρωσης θα αξιοποιηθούν με την ανακατανομή των κονδυλίων για σκοπούς έρευνας και ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube