Honda: Τελευταία γενιά ντίζελ για την Ευρώπη

Honda: Τελευταία γενιά ντίζελ για την Ευρώπη

Στην αρχή της επόμενης δεκαετίας οι ιάπωνες θα πραγματοποιήσουν αλλαγή πλεύσης, ρίχνοντας όλο το βάρος στα υβριδικά και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

«Από εδώ και πέρα, τα νέα μοντέλα μας για την Ευρώπη δε θα έχουν στην γκάμα τους κινητήρες ντίζελ. Θα έχουν όμως τουλάχιστον μια εξηλεκτρισμένη έκδοση».

Αυτή ήταν η δήλωση του επικεφαλής της Honda στην Αγγλία, Dave Hodgetts, και ενσωματώνει το στόχο της εταιρείας να πουλάει κατά δύο τρίτα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2025.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Honda CR-V 1.5 VTEC Turbo CVT AWD

Η αρχή αυτής της πολιτικής έγινε πρόσφατα με το νέο CR-V, το οποίο δεν έχει ντίζελ εκδοχή. Έχει όμως μια υβριδική που μόλις παρουσιάστηκε επίσημα και η πρόβλεψη κάνει λόγο για 60.000 πωλήσεις το χρόνο μόνο στην Ευρώπη.

Ωστόσο η παραγωγή του 1.6 i-DTEC κινητήρα που γίνεται στο εργοστάσιο του Swindon θα συνεχιστεί, αφού το CR-V σε άλλες αγορές (π.χ. Ινδία και Ταϊλάνδη) θα συνεχίσει να διατίθεται και ως ντίζελ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Honda Civic 1.6 i-DTEC

Εξάλλου ο συγκεκριμένος κινητήρας τοποθετείται ακόμα στο Civic και το HR-V, και θα συνεχίσει να τοποθετείται μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος της ζωής τους.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube