To Honda NSX ζωγραφίζει γεωγλυφικά! [video]

To Honda NSX ζωγραφίζει γεωγλυφικά! [video]

To υβριδικό σούπερκαρ της Honda αναλαμβάνει να ξανασχεδιάσει τα γιγαντιαία γεωγλυφικά σχήματα των αρχαίων Nazca του Περού!

Οι Γραμμές Nazca στην ομώνυμη έρημο του Περού είναι γιγαντιαία ζωομορφικά και φυτομορφικά σχέδια στο έδαφος, που χαράχτηκαν κάπου 2.000 χρόνια πριν και έχουν χαρακτηριστεί Μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco.

Δεν είναι διαπιστωμένο πώς δημιουργήθηκαν, αφού οι μορφές (μήκους έως και 400 μέτρων) διακρίνονται μόνο από ψηλά. Όμως, δύο χιλιετηρίδες αργότερα, η Honda αποφάσισε να τις ξανασχεδιάσει, χρησιμοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία… κι ένα Honda NSX.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε το Honda νέο NSX

Η αμερικανοϊαπωνική ομάδα όρισε μια σειρά από ακριβείς συντεταγμένες GPS, τις οποίες μετέδωσαν στον οδηγό του υβριδικού σούπερκαρ. Κι αυτός τις συνέδεσε –όπως κάναμε παιδιά με τις «τελίτσες»– ζωγραφίζοντας γραμμές με τα λάστιχά του, όχι βέβαια στην έρημο Nazca, αλλά στην αποξηραμένη λίμνη El Mirage στην Καλιφόρνια.

Το αποτέλεσμα βέβαια είναι σήμερα εύκολα ορατό με τη χρήση ελικοπτέρου ή drone – πράγμα που δεν ίσχυε πριν 20 αιώνες για τους Nazca (Ή, αν προτιμάτε, ίσχυε μόνο για εξωγήινους, κατά τη θεωρία του Erich von Däniken).

Η Honda πάντως, ξαναζωγραφίζοντας το «Κολιμπρί» των Nazca σε μια έκταση 600 στρεμμάτων, δεν ήθελε να δώσει κάποια αρχαιολογική εξήγηση, απλά να επιδείξει πόσο κλειστά και με ακρίβεια μπορεί να στρίβει το NSX με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive με το torque vectoring.

Έτσι κι αλλιώς, μας έδωσε τροφή για σκέψη και την ευκαιρία να αυξήσουμε τις εγκυκλοπαιδικές μας γνώσεις…

Δείτε λοιπόν το σχετικό video και μια mini-gallery από φωτογραφίες των πραγματικών Nazca Lines.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube