Το Honda Civic Type R έσπασε το ρεκόρ στο Mount Panorama Bathurst [video]

Το Honda Civic Type R έσπασε το ρεκόρ στο Mount Panorama Bathurst [video]

Ο Jenson Button οδήγησε το ιαπωνικό hot hatch στο όριο στην Αυστραλέζικη πίστα.

Μετά από την ολοκλήρωση του Type R Challenge 2018 που περιλάμβανε πέντε ρεκόρ προσθιοκίνητου αυτοκινήτου παραγωγής σε διάφορες πίστες της Ευρώπης, το Honda Civic Type R (FK8) ταξίδεψε στην Αυστραλία όπου έσπασε το αντίστοιχο ρεκόρ στην πίστα Mount Panorama Bathurst με 2 λεπτά και 35,207 δευτερόλεπτα.

Πίσω από το τιμόνι του ιαπωνικού hot hatch βρέθηκε ο πρωταθλητής Formula 1, Jenson Button, ο οποίος κατέχει και το απόλυτο ρεκόρ της πίστας Mount Panorama Bathurst αφού το 2011 έκανε γύρο 1 λεπτού και 48,8 δευτερολέπτων με το μονοθέσιο του.

Type R Challenge

Το ρεκόρ του Honda Civic Type R (FK8) πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου όταν η πίστα ήταν κλειστή. Ενδεικτικά, ένα VW Golf R με ελαστικά semi-slick έκανε γύρο 2 λεπτών και 36,9 δευτερολέπτων ενώ ένα Hyundai i30N που οδηγούσε ερασιτέχνης οδηγός με semi slick γύρισε σε 2 λεπτά και 41,2 δευτερόλεπτα. Αντίστοιχα, ο χρόνος του Type R έγινε από ένα πλήρως εργοστασιακό μοντέλο με ελαστικά δρόμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οδηγούμε το νέο Honda Civic Type R

Ο Jenson Button δήλωσε μετά το ρεκόρ του: «Οτιδήποτε και να οδηγήσεις στο Mount Panorama είναι φανταστική εμπειρία. Πάνω στο βουνό το Type R είναι τόσο γρήγορο, οπότε όταν μπήκα σε ρυθμό και συνήθισα την ταχύτητα ήταν πολύ διασκεδαστικό. Πίεσα πολύ το αυτοκίνητο και ο γύρος των 2 λεπτών και 35 δευτερολέπτων είναι πάρα πολύ καλή επίδοση για προσθιοκίνητο, λαμβάνοντας υπόψη και τη ζέστη - πιστεύω πως αν είχαμε χαμηλότερες θερμοκρασίες θα μπορούσα να είμαι λίγο πιο γρήγορος αλλά νιώθω πως χρησιμοποίησα στο έπακρον τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.»

Type R Challenge

Για όσους δεν παρακολούθησαν το Type R Challenge 2018, παραθέτουμε μια λίστα με τα ρεκόρ γύρων προσθιοκίνητου μοντέλου παραγωγής που κατέχει το Honda Civic Type R (FK8):

  • Nürburgring Nordschleife (Γερμανία) - 7 λεπτά and 43.8 δευτερόλεπτα
  • Magny-Cours GP (Γαλλία) - 2 λεπτά and 1.51 δευτερόλεπτα (Esteban Guerrieri)
  • Spa-Francorchamps (Βέλγιο) - 2 λεπτά and 53.72 δευτερόλεπτα (Betrand Baguette)
  • Silverstone GP (Μ.Βρετανία) - 2 λεπτά and 31.32 δευτερόλεπτα (Matt Neal)
  • Estoril (Πορτογαλία) - 2 λεπτά 01.84 δευτερόλεπτα (Tiago Monteiro)
  • Hungaroring GP (Ουγγαρία) - 2 λεπτά 10.19 δευτερόλεπτα (Jenson Button)

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube