Hertz, ο μεγάλος χαμένος από τη μείωση τιμής των Tesla

Hertz, ο μεγάλος χαμένος από τη μείωση τιμής των Tesla

Οι αλλεπάλληλες μειώσεις της τιμής των Tesla, δέλεαρ για τους ιδιώτες, δεν τους κάνουν όλους χαρούμενους. Η χρονομισθώτρια εταορεία Hertz αποκάλυψε ότι αυτό έχει σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο.

Hertz

Η Tesla έχει συνηθίσει να προσπαθεί να μειώσει τις τιμές των ηλεκτρικών μοντέλων της όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό ωθεί την εταιρεία να μειώνει τακτικά τις τιμές της, έτσι ώστε να γίνεται όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική.

Αυτό όμως έχει κι ένα μειονέκτημα για τους ήδη κατόχους, που βλέπουν το αυτοκίνητό τους να χάνει αρκετές χιλιάδες ευρώ λίγες μέρες ή εβδομάδες ύστερα από την παραγγελία τους. Αυτό το μειονέκτημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν πρόκειται για στόλους που χρησιμοποιούν πολλά αυτοκίνητα Tesla.

Μαζί με την υπολειμματική αξία των των μοντέλων της Tesla, κατρακύλησε και η χρηματιστηριακή αξία της Hertz

Hertz Tesla

Αυτή είναι και η περίπτωση του γίγαντα της μακροχρόνιας μίσθωση, της Hertz, η οποία έχασε τους οικονομικούς στόχους της λόγω του στόλου των Tesla. Κατά τη διάρκεια της 3μηνιαίας παρουσίασης των αποτελεσμάτων της εταιρείας, η Hertz έδειξε ότι η υπολειμματική αξία των αυτοκινήτων της κατέρρευσε όταν η Tesla μείωσε τις τιμές.

Τα Model 3 και Model Y έχουν δει την τιμή τους να μειώνονται κατά 17% και 26% αντίστοιχα από τον Ιανουάριο. Ο διευθύνων σύμβουλος της Hertz, Stephen Scherr, εκτιμά ότι η αξία μεταπώλησης του στόλου του στην Tesla έχει μειωθεί κατά ένα τρίτο.

Hertz Tesla

Το χειρότερο για τη Hertz είναι ότι η ανακοίνωση αυτής της οικονομικής ζημίας είχε επιπτώσεις και στη χρηματιστηριακή αποτίμησή της. Έτσι, η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε σχεδόν κατά 15% στο άνοιγμα το πρωί της περασμένης Πέμπτης στη Wall Street.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube