Herbert Diess: Συμφωνία για ασφαλή διέλευση από τις ΗΠΑ

Herbert Diess: Συμφωνία για ασφαλή διέλευση από τις ΗΠΑ

Ύστερα από την απαγγελία κατηγοριών στον πρώην CEO του VW Group, Martin Winterkorn, οι αρχές των ΗΠΑ έκαναν μια σπάνια συμφωνία ασφαλούς διέλευσης με το νέο CEO Herbert Diess, αναφέρουν πηγές.

Η συμφωνία του υπουργείου Δικαιοσύνης επιτρέπει στον Diess, που ανέλαβε τον προηγούμενο μήνα την ηγεσία του VW Group, να ταξιδεύει ελεύθερα, χωρίς τον κίνδυνο σύλληψης σχετικά με την αμερικανική έρευνα για το dieselgate. Αυτή την πληροφορία έδωσαν σε μέσα ενημέρωση πηγές που γνωρίζουν από κοντά το θέμα.

Ο Diess έλαβε επίσης προφορική διαβεβαίωση ότι θα μπορούσε να ειδοποιηθεί εκ των προτέρων στην περίπτωση που οι εισαγγελείς προχωρούσαν στην απαγγελία κατηγοριών σχετικά με το dieselgate, είπαν οι ίδιες πηγές που ζήτησαν να μιλήσουν ανεπισήμως, καθώς η συμφωνία είναι εμπιστευτική. Μέχρι στιγμής, ο Diess δεν κατηγορείται για τίποτα, κάτι που προφανώς είναι λογικό καθώς μετεκινήθηκε στο γκρουπ δύο μήνες πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο, τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στον Diess να διοικήσει αποδοτικά τις 12 φίρμες του γκρουπ με τα 120 εργοστάσια σε ολόκληρο τον κόσμο. Ως διευθύνων σύμβουλος, ένα από τα πρωταρχικά καθήκοντά του είναι να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον πλανήτη, εκπροσωπώντας το VW Group σε σημαντικά γεγονότα, όπως παρουσιάσεις αυτοκινήτων, εγκαίνια εργοστασίων και κυκλοφορίες νέων μοντέλων. Η συμφωνία εγκρίθηκε, αφού για τον πρώην CEO, Martin Winterkorn, ο οποίος δεν απολαμβάνει την ίδια ελευθερία κινήσεων, αποφασίστηκε η απαγγελία κατηγοριών τον Μάρτιο. Οι κατηγορίες εναντίον του Winterkorn δημοσιοποιήθηκαν στις 3 Μαΐου.

Πρώην εισαγγελείς και ποινικολόγοι περιέγραψαν τη συμφωνία ασυνήθιστη, υπονοώντας ενδεχομένως ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι δεν θα καταγγείλουν τον Diess ή ότι ενδέχεται να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στη εν εξελίξει έρευνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube