Hennessey Venom F5: Δοκιμές στην πλήρη ισχύ των 1.842 PS [video]

Hennessey Venom F5: Δοκιμές στην πλήρη ισχύ των 1.842 PS [video]

Η Αμερικάνικη Hennessey κυκλοφόρησε ένα νέο video στο κανάλι της, με το Venom F5 να πραγματοποιεί δοκιμές σε υψηλές ταχύτητες. Εάν σκοπεύετε όμως να το δείτε, πηγαίνετε σε ένα μέρος που θα μπορείτε να βάλετε δυνατά τον ήχο…

Τα αυτοκίνητα που είναι σε θέση να ξεπεράσουν το φράγμα των 500 km/h μετριούνται πρακτικά στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ένα εξ αυτών, διατεθειμένο κάποια στιγμή να το αποτολμήσει, είναι και το Hennessey Venom F5. Σύμφωνα με τον ιδρυτή και CEO της εταιρίας, John Hennessey, πρόκειται για το συνδυασμό ενός κτηνώδους V8 κινητήρα με ένα σύνολο βάρους μόλις 1.360 κιλών, που το καθιστά ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα του πλανήτη, με άδεια κυκλοφορίας στο δρόμο.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπολογισμοί κάνουν λόγο για επιτάχυνση 0-100 στα 2,6”, 0-200 στα 4,7” και 0-300 στα 8,4”! Όσο για το κοντέρ, συνεχίζει να ανεβαίνει πολύ πιο ψηλά, όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί. Στην προκειμένη περίπτωση οι εξελικτές της Hennessey έχουν ξεκλειδώσει το «F5 Mode», που επιτρέπει στον κινητήρα να αποδώσει το σύνολο των 1.842 ίππων του! Έτσι το Venom F5 πραγματοποιεί δοκιμές υψηλής ταχύτητας, ξεπερνώντας τα 400 km/h. Οι ίδιοι πάντως οι άνθρωποι της εταιρίας τονίζουν πως η παρουσία τους στο Johnny Bohmer Proving Grounds της Φλόριντα δεν έχει να κάνει με κάποια προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ ταχύτητας. Αντιθέτως, είναι μία από τις πολλές δοκιμές που πραγματοποιούνται (επαναλαμβάνουμε με ταχύτητες άνω των 400 km/h) για την αξιολόγηση και βελτίωση των δυναμικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου. 

Αναφορικά με το ίδιο το αυτοκίνητο, υπενθυμίζουμε πως η ονομασία του προέρχεται από την κλίμακα αξιολόγησης τυφώνων Fujita, όπου το F5 αφορά στα πιο βίαια φαινόμενα. Συνολικά θα κατασκευαστούν 24 αντίτυπα, τα οποία έχουν σχεδόν όλα προπωληθεί. Το πλαίσιο του αυτοκινήτου είναι monocoque από ανθρακονήματα -κατασκευασμένο από την KS Composites- και ζυγίζει μόλις 86 κιλά. 

Όσο για το V8, έχει χωρητικότητα 6,6 λίτρων και μέχρι πρότινος διατηρούταν φιμωμένος στους 900 ίππους. Χάρη σε ένα ζευγάρι θηριώδη τούρμπο, που αυξάνουν την πίεση στα 1,58 bar, είναι σε θέση να αποδίδει κανονικά 1.842 PS, στις 8.000 rpm. Η ροπή του κορυφώνεται στα 1.617 Nm, σε ένα εύρος όμως στροφών από 2.000-8.000 rpm παραμένει άνω των 1.355 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων (μονού συμπλέκτη) και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube